Haaruitval na de zwangerschap

Haaruitval na de zwangerschap
  • in Moeder
  • 0
  • 619
  • 02/10/2023

Veel mama’s hebben er last van. Haaruitval na de bevalling. Het komt veel voor bij vrouwen en gelukkig hoef je je er geen zorgen om te maken. Het haar groeit gewoon weer terug. Maar waarom valt het haar uit na de bevalling?  En hoe komt het dat je haar tijdens de zwangerschap juist zo vol en mooi is?

Haargroei tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het vaak zo dat vrouwen met een mooie volle bos haar lopen. Dit komt door de verhoogde hormonale niveaus. Het haar valt dan minder uit dan normaal. Het hormoon oestrogeen zorgt voor een betere doorbloeding. Je haarzakjes zijn nu actiever dan normaal. Dit merk je niet alleen op je hoofd, maar over je hele lichaam groeit er dus meer haar.

Haaruitval na de zwangerschap

Helaas is de haargroei niet voor lange duur. Na de zwangerschap valt je haar juist heel erg uit. Het lichaam past na de bevalling de hormoonspiegel weer aan. Het kan even schrikken zijn als je merkt dat veel haar uitvalt. Juist omdat je tijdens de zwangerschap zulke mooie en volle haren had. Het is heel normaal dat dit gebeurt na de bevalling. De meeste haaruitval bereikt zijn hoogte punt tussen twee en vier maanden. Daarna zou het weer terug moeten groeien als hoe het was vóor de zwangerschap.

Beschermen van haar en hoofdhuid

Als je veel haar hebt verloren na je zwangerschap is het goed om je hoofdhuid en haar extra te verzorgen.

  • Gebruik milde shampoos om je hoofdhuid zo min mogelijk te beschadigen
  • Bescherm je hoofdhuid tegen de zon
  • Voorzichtig mee omgaan. Klitten kan je beter rustig uitborstelen zodat je zo min mogelijk haarzakjes uit je hoofd trekt. Begin altijd aan de onderkant van je haar met borstelen. Maar neem bijvoorbeeld ook even een pauze met het verven van je haar.

 

Kijk hoe deze grappige moeder ook last heeft van haaruitval.

@shanlesley91 POV: Tell me you’ve had a baby… #hairloss #postpartum #devil ♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Heb jij ook last gehad van haaruitval na je zwangerschap?

 

Lees ook:

Wow! zoveel haar zagen we nog nooit eerder bij een baby 
6 simpele manieren om jezelf te verzorgen als je net een baby hebt

Bron: puurgeboortecentrum & Nioxin

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50