6 simpele manieren om jezelf te verzorgen als je net een baby hebt

6 simpele manieren om jezelf te verzorgen als je net een baby hebt
  • in Moeder
  • 0
  • 21569
  • 08/10/2021

Alles wat je dacht dat je niet zou doen, gebeurt toch. Je cijfert jezelf volledig weg en alle zorg gaat naar je baby. Probeer je ook nog een beetje aan jezelf te denken mama?

Pak je rust

Het belangrijkste wat je kunt doen met een pasgeboren baby, is rust pakken. Hoe doe je dat? Slapen als de baby slaapt. Slaapt je baby nooit lang achter elkaar? Vraag iemand om op te passen, zodat jij kunt slapen.

Douche elke dag

Het klinkt simpel, maar zelfs dit kan er bij inschieten als je net een baby hebt. Opeens merk je dat het drie uur ‘s middags is en jij nog steeds in je pyjama rondloopt. Probeer een douche te pakken op momenten dat het kan, dus als je partner thuis is of als de baby slaapt.

Haal een frisse neus

Van elke dag een beetje frisse lucht knap je meteen op. Juist als je geen zin hebt om buiten te gaan lopen omdat je totaal geen energie hebt, is het belangrijk om het toch te doen.

Lees ook:
De 6 make-up essentials voor moeders

Eet gezond

Eet je nog wel een beetje goed? Of ben je alleen nog maar bezig met het voeden van je baby? Probeer tijd vrij te maken om gezonde voeding voor jezelf te bereiden en je zult je een stuk beter voelen dan wanneer je leeft op afgekauwde broodkorstjes van je kind.

Draag comfortabele kleding

Van te strakke broeken en niet lekker zittende tops, wordt niemand gelukkig. Draag daarom altijd iets wat je lekker vindt zitten. Je gaat heus ooit wel weer in die skinny jeans passen.

Houd contact met vrienden en familie

Spreek af met familie en vrienden om te voorkomen dat je je eenzaam gaat voelen. Je hoeft daar niet altijd een oppas voor te zoeken, ze vinden het vast ook hartstikke leuk als je met je kindje komt.

Heb jij nog tips om jezelf goed te blijven verzorgen met een baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50