Haal jij ook zo vaak de namen van je kinderen door elkaar?

Haal jij ook zo vaak de namen van je kinderen door elkaar?
  • in Moeder
  • 7
  • 13216
  • 02/04/2017

Gebeurt het jou ook zo vaak dat je je dochter wil aanspreken, maar de naam van je zoon/de hond/je partner gebruikt? Dat is heel normaal en gebeurt bij vrijwel alle moeders! En het mooie: we kunnen er niks aan doen!

Psychologen van de Duke University uit North Carolina vroegen 1700 personen of ze de wel eens namen door elkaar halen en wat dan de relatie is tussen die namen. Uit het onderzoek bleek dat vooral moeders last hebben van dit kwaaltje en dat dit niets met leeftijd te maken had. Met name de namen van kinderen (en hier en daar een partner of een huisdier!) werden door elkaar gehaald.

Verklaring

We slaan informatie in onze hersenen op in het semantische geheugen. Dit is een soort netwerk van verbanden en relaties. Als je dus even niet op de naam van je kind kan komen, komt in het netwerk dus al snel een naam naar boven van iemand die net zo dichtbij je staat en waar je net zoveel van houdt. Iemand uit de gezinssituatie dus.

Dat is dan ook de reden waarom je nooit de naam van je collega of een oud-oom zal roepen als je je kind bedoelt.

Niets om je voor te schamen

Het is dan ook niet heel suf als je de verkeerde naam noemt, dat gebeurt iedereen. Zolang het dus maar niet continu je zoon aanspreekt met de naam van de buurman ;-)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50