Haagse apotheek verkoopt cannabisolie voor kinderen met epilepsie

Haagse apotheek verkoopt cannabisolie voor kinderen met epilepsie
  • in Kinderen
  • 2
  • 2829
  • 15/02/2016

Heb je een kind met epilepsie? Wellicht dat je dan binnenkort wat ritjes naar Den Haag zult maken. Een apotheek in de stad maakt cannabisolie zonder de roesstof THC. Dit kan een uitkomst zijn voor kinderen met epilepsie. De apotheek krijgt steeds meer klanten, zelfs uit het buitenland.
 
In het buitenland is medicinale cannabis vaak nog taboe, daarom komen deze mensen naar Nederland. Wat echter lastig is voor de buitenlandse klanten, is dat Nederland volgens internationale opiumverdragen geen cannabisproducten de grens over mag brengen, dat meldt NRC Handelsblad.

Toch reist de Italiaanse Chiara Ponzone (50) elke twee maanden van Milaan naar Den Haag. Daar bezoekt ze de apotheek, en krijgt op recept van een Italiaanse neuroloog twee kleine flesjes met olie mee, bereid uit Cannabis. Ze betaalt hier 400 euro voor. ‘Eindelijk slaapt mijn dochter weer goed’, zegt ze tegen NRC.

Niet high
Het is olie met een hoge concentratie cannabidiol. Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat deze olie helpt bij het onderdrukken van onder andere epileptische aanvallen, pijn en psychoses. In de olie zit niet de roesstof THC. Oftewel: je wordt er dus níet high van.

De olie met cannabidiol, oftewel CBD-olie, is sinds afgelopen zomer verkrijgbaar in Den Haag. Het aantal klanten neemt sindsdien wekelijks toe, volgens apotheker Paul Lebbink. Het zijn er inmiddels meer dan vierhonderd; vooral terminale kankerpatiënten, maar ook ouders van kinderen met ernstige epilepsie en mensen met chronische pijn komen voor de cannabisolie.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50