Gratis kinderopvang twee jaar uitgesteld 

Gratis kinderopvang twee jaar uitgesteld 

Een tegenvaller voor ouders: de gratis kinderopvang wordt met twee jaar uitgesteld. Volgens bronnen in Den Haag is dat een van de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet woensdagmiddag 26 april bekend gaat maken. 

Het leek zo mooi: gratis kinderopvang. Het streven van het kabinet was om dat vanaf 2025 te bewerkstelligen. Critici waren al sceptisch, want zou dat plan überhaupt haalbaar zijn, aangezien er nu al grote personeelstekorten zijn in de kinderopvang? De sector gaf al aan dat het niet haalbaar zou zijn om dat probleem voor 2025 op te lossen.

Financiële meevaller kabinet

Nu lijkt dat probleem voor het kabinet een financiële meevaller te zijn aangezien ze waarschijnlijk bekend gaan maken dat het plan twee jaar wordt uitgesteld. Het kabinet zou alle kosten voor de kinderopvang op zijn rekening nemen. Maar nu ze waarschijnlijk bekend willen maken dat de gratis kinderopvang wordt uitgesteld, is dat een behoorlijke meevaller.

Compensatie

Wel zou er een vorm van compensatie komen voor ouders die juist hadden gerekend op gratis kinderopvang. Hoe die regeling eruit gaat zien, wordt nog duidelijk gemaakt. 

Had jij al gerekend op gratis kinderopvang?

Lees ook:

Gratis kinderopvang vanaf 2025?
Video: gaat jouw kindje naar de kinderopvang

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    🥳 hopelijk helemaal vd baan als D66 weg is. Wat een onzin, alleen maar meer stimuleren om meer te werken, ze ondergraven het fundament van de samenleving, het gezin. Vrouwen moeten de keuze hebben. Parttime prinsesjes bestaan niet, die werken meer dan fulltime ; als moeder én hun werk wat ze dan doen. Dames die alleenstaand zijn en wel moeten werken, dáár moet naar gekeken worden voor gratis opvang.

  • Sharon

    Je beseft je ook dat er in een gezin soms geen optie is hè?

  • umpire

    Ik en vele andere behoren tot de groep die moeten blijven werken om de lasten te kunnen blijven betalen. Dan een ander punt. Stel je voor dat alle vrouwen met kinderen gaan stoppen met werken, hoe zie jij het dan voor je? Er is nu al schrijnend tekort aan personeel in de zorg waar veel moeders werken( en andere sectoren)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50