Gratis kinderopvang: ga jij er gebruik van maken?

Gratis kinderopvang: ga jij er gebruik van maken?

Van de week was het in het nieuws: gratis kinderopvang lijkt niet heel ver weg te zijn. Maar ga jij daar gebruik van maken? Op ons forum is het nu een van de meest bezochte topics.

In de aanzet van het regeerakkoord van VVD en D66 staat dat gratis kinderopvang, mits het betaalbaar is mogelijk moet worden. Gratis kinderopvang was iets wat de linkse partijen al langer willen, maar nu de VVD er ook wat in ziet, is het een kwestie van tijd voordat dat gaat gebeuren. Het zal niet dit jaar gaan gebeuren, maar het zal stapsgewijs worden ingevoerd. Waarschijnlijk wordt er begonnen met twee dagen gratis opvang en misschien wordt het opgerekt naar vier dagen.

Lees ook
Is je kind wegbrengen naar de opvang slecht?

BabyBytes-forum

Op het BabyBytes-forum opende een van de bezoekers een post hierover en we zien dat er verschillend op wordt gereageerd:

“Ik zeg niet nodig. Want gratis is het nooit; het wordt altijd ergens van betaald. Dat betaal je zelf via de belasting. Uiteindelijk betekent het alleen maar dat er ergens anders weer budget weggehaald wordt om dit te kunnen betalen.”

“Ik vraag me oprecht af hoeveel kinderen er nou echt vijf dagen gaan. Ik ken binnen mijn familie, vriendenkring en met zelf vier kinderen veel kinderen (klasgenoten, groepsgenootjes, vriendjes, buurtkinderen) en ken er geen een die vijf dagen gaat. Zelfs maar twee zusjes die vier dagen gaan. Verder gaan ze allemaal drie dagen of minder.”

“Ja, ik vind dat heel fijn. Wij zijn (verplicht) tweeverdieners en moeten beiden fulltime werken. Met twee kinderen op het kdv en 1 op BSO-TSO kost mij dat zelf nog eens € 1.200 per maand. Ik lever nu bijna een maandsalaris in!”

“Ik ben niet per se voor of tegen, maar ik vind wel dat als je genoeg verdient je het ook lekker zelf mag betalen. Een alleenstaande moeder die niet extra gaat werken, omdat het nu in verhouding niet opschiet, mag van mij wel wat terugkrijgen.”

En jij? Hoe denk jij over gratis kinderopvang?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Dat het slechts een item is in het regeerakkoord en er nog steeds geen nieuwe regering is, vind ik dit artikel behoorlijk voorbarig.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50