Gommers: “Wacht even met zwanger worden tot na de coronacrisis”

Gommers: “Wacht even met zwanger worden tot na de coronacrisis”

Volgens Diederik Gommers kan iedereen beter even wachten met het krijgen van een baby. Deze uitspraken deed de IC-arts woensdag in de podcast ‘Virusfeiten’ van ‘NPO Radio 1’. “Met een kind in je buik gaat je middenrif omhoog en dan wordt je long wat kleiner. Zwangeren hebben gewoon minder reserve en uiteindelijk moet je dan geen Covid-19 krijgen. Want dan kom je sneller met je ademhaling in de problemen”.

Even wachten

“Dus als je zwanger wil worden, wacht dan nog even tot we allemaal gevaccineerd zijn”, zo vat interviewer Tijs van den Brink het samen. “Ja absoluut. Dat moet je even niet doen. Wacht even tot we die vaccins hebben. Na de zomer mag je allemaal weer zwanger worden”, zegt Gommers.

Eind op weg

Viroloog Marion Koopmans is het in principe eens met Gommers, maar denkt dat het wél kan. Tegen de tijd dat een zwangere vrouw aan het einde van haar zwangerschap benauwd wordt, “zijn we al een heel eind op weg met vaccineren”, aldus Koopmans. Als je nu zwanger raakt, hoef je immers pas in september te bevallen.

Gommers heeft inmiddels wel zijn uitspraak genuanceerd en zei het volgende op Instagram:

Wat vind jij van deze uitspraak? Even wachten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


 • -F-U-

  En ik draai m om.

  Ik stel mijn kinderwens niet uit nu...

  We zijn hier bijna 30 mnd bezig.Ik heb mijn vaccin hierom ook geweigerd.

 • Shrimp

  Doe het sowieso niet ...geef BV en ze weten veel te weinig . 👉👉wappie in de tent

 • Quarantaine

  Oeps.... heb ook al corona gehad trouwens

 • Quarantaine

  Oeps.... heb ook al corona gehad trouwens

 • Kloddervos

  "Ook kunnen pas bevallen vrouwen veilig borstvoeding geven na vaccinatie"

  En dat is gebaseerd op wat? Hoeveel pas bevallen borstvoedinggevende vrouwen hebben er mee gedaan aan de proefronde van dit "wondermiddel"? Die groep lijkt me niet erg groot en de resultaten zijn blijkbaar ook al definitief af te lezen binnen enkele maanden???

 • Pumpkinious

  In België raden ze juist af om het vaccin te nemen als je ooit nog zwanger wilt worden of borstvoeding geeft/zal geven. Aangezien ze niet weten wat de gevolgen van het vaccin zijn op lange termijn op vlak van vruchtbaarheid 🤔😒

 • Narnar

  Ik heb dat echt nog nooit gehoord van een betrouwbare bron. Alleen dat als je zwanger bent je het beter nog niet kan nemen.

  Zou wat zijn hebben ze zometeen iedereen ingeënt is niemand meer vruchtbaar.. Klinkt als een onzin verhaal verspreid over het internet. Zo'n vaccin testen ze heel erg goed.

 • Maria87

  Verstandig zo! Ze weten het gewoonweg nog niet.

 • MommyMN

  Er hebben geen zwangere en/of borstvoeding gevende vrouwen meegedaan aan het onderzoek. Deze claim is gebaseerd op het feit dat er geen organismen in het vaccin zitten die zich in het lichaam kunnen vermenigvuldigen. Zie:

  https://www.london-gynaecology.com/pfizer-vaccine-guidance-for-women-of-childbearing-age-currently-pregnant-planning-a-pregnancy-or-breastfeeding/

  In Engeland raden ze aan te wachten met vaccineren als je zwanger bent, behalve wanneer je tot een risicogroep behoort en als je zwanger wordt na de eerste vaccinatie om de tweede uit te stellen.

  Moeders voor Morgen heeft in Nederland opgeroepen om ervaringen met het vaccineren (wel/geen bijwerkingen) te delen.

 • Myrtheflower

  Niet iedere zwangere krijgt natuurlijk corona,... Zo kun je misschien beter ook maar niet oud zijn, want de kans dat je dan bij Gommers op de IC terecht komt is groot.. Zo werkt het leven natuurlijk niet ;).

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50