Glennis Grace: “Dat het over het verlies van een kind gaat, dat kwam bij mij wel even binnen”

Glennis Grace: “Dat het over het verlies van een kind gaat, dat kwam bij mij wel even binnen”

Glennis Grace blies afgelopen dinsdagnacht de jury van America’s Got Talent omver met haar vertolking van het nummer This Woman's Work van Kate Bush. Zelfs Simon Cowell, die bekendstaat als streng jurylid, had alleen maar lof.

Bush schreef het nummer in de jaren tachtig voor een scène in de film She’s Having A Baby, waarin een vader wordt verteld dat hij zijn vrouw en kind kan verliezen tijdens de bevalling. In 2016 werd het liedje na een optreden van Maxwell en Bush samen belangrijk in de Black Lives Matter-beweging, waar het ging staan voor alle ouders die een kind zijn verloren.

Betekenis liedje

Glennis was niet meteen enthousiast over het nummer, totdat ze de betekenis hoorde: “Er zijn zoveel mensen die dat moeten meemaken. Zulke liedjes zijn dan belangrijk, en dat vind ik mooi. Dan kan je echt iets overbrengen naar de mensen. Daardoor raakte het nummer mij alsnog.”

Gevoel

De zangeres was niet gelijk overtuigd dat ze het juiste gevoel over kon brengen. "Ik ben nog niet dusdanig van mezelf overtuigd dat ik denk: appeltje-eitje. Het moet groeien bij mij, het moet in m’n systeem gaan zitten, ik moet het voelen. Als ik dat niet heb, wil ik het niet doen. Maar toen ik het nummer na twee dagen ging inzingen, wist ik zeker: dit is mijn song."

Tags: Muziek,

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • zoelife

    Waaaauw ik ben zo trots op Glennis! Extra trots op NL!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50