Gezond of gevaarlijk? CrossFit-trainster squat met 40 kilo tijdens 26 weken zwangerschap

Gezond of gevaarlijk? CrossFit-trainster squat met 40 kilo tijdens 26 weken zwangerschap

Hoe lang bleef (blijf) jij doorsporten tijdens je zwangerschap? En wat voor sporten beoefen je wel of niet? De 24-jarige Australische CrossFit-trainster Revie Schulz postte een video van zichzelf op Instagram waarbij ze squat met een bar met 40 kilo op haar rug, terwijl ze 26 weken zwanger is. Knap of gevaarlijk?

Onder de video schreef ze: 'Het voelde goed om wat gewicht op m’n bar te hebben vandaag. Het was superwarm dus ik bleef heel gehydrateerd, stond naast de ventilator en ik had een natte handdoek om mijn lichaamstemperatuur laag te houden.’ Dit meldt DailyMail.

Veilig of niet?
Terwijl een paar van haar volgelingen op Instagram vroegen of de training wel veilig was, waren anderen er snel bij om haar te supporten. 'Ze tilde dit gewicht altijd al. Ik denk dat zolang je lichaam dit gewend is en je hebt de goedkeuring van je dokter, dat het oké is! Je moet niet ineens tijdens je zwangerschap aan zware gewichten beginnen als je dit nooit gedaan hebt.’ Een andere follower zegt: 'Het is veilig omdat ze weet wat ze doet, ze luistert naar haar lichaam, en het is niet dat ze het nog niet eerder gedaan heeft.' Weer iemand anders concludeert: 'Dit is niet haar maximumgewicht. Het is een complete mythe dat een zwangere vrouw geen gewichten mag heffen. Als ze een risicozwangerschap had, zou het een ander verhaal zijn.'

De fitnessgoeroe heeft eerder gezegd dat zolang zwangere vrouwen toestemming hebben van hun arts en hun bestaande fitnesstraining blijven doen, ze ze aanmoedigt om actief te blijven.

Support
Revie postte zelf onder het filmpje: ‘Bedankt voor jullie support. Ik aarzel altijd om dit soort dingen te plaatsen omdat er altijd iemand zal zijn om mijn intenties met mijn baby in twijfel te trekken. Het is leuk om te weten dat jullie me supporten.’ Ze vertelde eerder tegen Daily Mail Australië dat ze de intensiteit van haar oefeningen verminderde met 50% en deze constant aanpast met hoe ze zich voelt.

'Er zijn zo veel mythes en er is zoveel angst omtrent sporten tijdens de zwangerschap', vertelde ze. 'Ik snap het, ik heb een miskraam gehad en het is verschrikkelijk, dat zou ik niemand toewensen.’

Wat vind jij van het sportschema van Revie?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Foto: Instagram Revie Jane Schulz

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50