Gelezen op het forum: grappige adviezen die moeders krijgen

Gelezen op het forum: grappige adviezen die moeders krijgen
  • in Overig
  • 0
  • 594
  • 08/02/2024

Soms krijg je als moeder heel veel goed bedoelde adviezen van anderen, maar daar kunnen tips tussen zitten die heel erg op je lachspieren werken. Zo startte een moeder op het BabyBytes-forum de topic ‘Grappige adviezen’. Dít moet je echt even lezen!

Heel veel grappige adviezen

“Ik mocht van een oudere moeder mijn thee niet te heet drinken, want dan zou mijn baby straks (een uur later) zijn mond verbranden aan de borstvoeding. I kid you not! Soms zijn adviezen echt grappig, onzinnig en helemaal niet waar. Wat zijn jullie gekste adviezen?” vroeg deze BabyBytes-lezeres zich op ons forum af? Er kwamen heel veel reacties. De grappigste adviezen hebben we uitgelicht!

“Een wildvreemde (op straat) zei dat ik mijn dochter wel eten moest geven. Toen heb ik maar terug gevraagd of ‘het’ ook water moest hebben...”

"Na een bevalling met een behoorlijk aantal liter bloedverlies, zei een tante: ‘Als je nou elke dag een rondje rent dan pompt je bloed sneller en maak je het ook sneller aan.’ Tuurlijk joh! Ik heb weken in bed doorgebracht voordat alles weer op peil was...”

“Dat mijn baby onrustig was, omdat ik een werkende moeder was en dus beter kon stoppen met werken. (Dit was nog tijdens mijn verlof, dus blijkbaar wist mijn baby dat ik zou gaan werken ofzo?).”

“Met zindelijk krijgen: ‘Gewoon niks te drinken geven en zorgen dat ze beetje uitdrogen dan blijven ze ‘s nachts wel droog’.”

“Twee luiers over elkaar, dan hoef je hem niet zo vaak te verschonen.”

“De speen dopen in jenever, dan slaapt hij lekker rustig.”

“Ik denk dat heel veel oma's zich hier schuldig aanmaken: de baby op de buik wegleggen, want dan slaapt het zo lekker (mijn kinderen sliepen ook prima op de rug). En als je dan zegt dat het risico op wiegendood groter is, als antwoord krijgen: ‘Dat valt wel mee, mijn kinderen hebben er ook nooit wat van gekregen...’”

“Niet springen en rennen als je zwanger bent. Dan valt je baby eruit.”

BabyBytes-forum

Meer grappige adviezen kun je in dit topic vinden op het Babybytes-forum.

Welke grappige adviezen heb jij weleens gekregen?

Lees ook:

Zó moe: hoe blijf je wakker als nieuwbakken moeder?
Praat mee op ons forum over héél veel andere onderwerpen!

Foto: Thomas Manin via Pixabay

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50