Gelezen op het BabyBytes-forum: hoe maak je nieuwe vriendinnen?

Gelezen op het BabyBytes-forum: hoe maak je nieuwe vriendinnen?

Je bent verhuisd en als eerste van je familie en vriendinnen zwanger. Helaas woont iedereen ver weg, dus hoe kun je nu in deze fase van je leven nieuwe vriendinnen maken? Deze vraag zagen we voorbijkomen in ons BabyBytes-forum. We delen een aantal tips die lezeressen deelden.

“Via de peuterspeelzaal en de speeltuin leuke meiden tegengekomen!”

“Via een zwangerschapscursus of een sport. Heb na vijf jaar nog steeds contact met deze vrouwen.”

“Via zo’n groepsgebeuren bij de verloskundige. Of vraag eens een collega op de koffie of ga vrijwilligerswerk doen. Na de bevalling kun je ook anderen ontmoeten via babyzwemmen of peutergym.”

Lees ook
Hoe blijf je vriendinnen als de een moeder is geworden?

“Misschien niet zo haalbaar tijdens een zwangerschap, maar ik heb goede vriendinnen over gehouden aan vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon! Daar krijg je namelijk eerst een aantal dagen training en dan trek je intensief met elkaar op (daar is nu 1 van tegelijk zwanger!). Daarnaast ook bij werk en bij opleidingen voor werk. Ow en de buurvrouw haha, bleek ongeveer van dezelfde leeftijd en klikt leuk, ook al lopen we de deur niet plat bij elkaar.”

“Na de bevalling na bijna 8 maanden 1x naar een borstvoedingscafé geweest. En hier had mijn zoontje een klik met een andere moeder die een pasgeboren baby had. We raakten aan de praat en nu zijn we inmiddels jaren verder en hele goede vriendinnen.”

“Online vriendinnetjes zijn ook leuk!”

Heb jij nog tips? Of misschien kom je iemand uit dezelfde regio tegen op ons BabyBytes-forum!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50