Gelezen op het BabyBytes-forum: hoe kom je je eerste vrije mamadag door met een peuter én een baby?

Gelezen op het BabyBytes-forum: hoe kom je je eerste vrije mamadag door met een peuter én een baby?
  • in Moeder
  • 0
  • 1266
  • 04/11/2022

Je partner gaat weer aan de bak en nu sta je er voor de eerste keer een dag alleen voor met een peuter en een pasgeboren baby. Altijd spannend, want met twee kleintjes is het hands on! Op het BabyBytes-forum zagen we een vraag voorbijkomen van een moeder van een kind van drie en een pasgeboren baby: hoe doen andere moeders dat?

Leren wachten

trotsemoeder123: "De baby moet leren op zijn beurt te wachten en mag dus af en toe huilen en je dochter moet op haar beurt leren wachten. Komt goed, je raakt daar vanzelf makkelijker in. Probeer vooral geen controle overal over te houden, want dan raak je gestresst. Gewoon lekker naar buiten, kind in een draagzak bij je kan je vaak ook meer met je dochter. Neem aan dat een 3-jarige ook zichzelf wel kan vermaken en anders moet ze dat nu gaan leren. 3-jarige kan je ook bij alles laten meehelpen, vinden ze vaak wel leuk. Dus geef haar bij alles een rol."

Niks plannen

Tweede83: "Echt nog nooit over nagedacht eigenlijk. Ik doe gewoon wat ik leuk vind of wat soms moet, zoals de was doen ofzo. Soms het bos in of naar de winkel als ik wat nodig heb. Zoals het komt eigenlijk."

Jvb: "Niks plannen en gewoon meegaan met hoe de dag loopt. Het duurt even voor je een beetje routine hebt en uitgevogeld hebt wat voor jullie goed werkt. Maak je geen zorgen, het begin voelt heel chaotisch maar het komt echt goed."

Moeders kunnen dit!

AsleyJessy: "Ach meid, moeders kunnen dit. Jij kan dit! Gewoon lekker een wandelingetje maken naar een speeltuintje, daarna even een filmpje kijken. Kan echt geen kwaad."

>> Kijk op het BabyBytes-forum voor meer adviezen van lezeressen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50