Geboortefotografie: het prachtige verhaal van de geboorte van baby Hessel

Geboortefotografie: het prachtige verhaal van de geboorte van baby Hessel

Eens in de zoveel tijd mogen wij de geboortereportage van één van onze geboortefotografen laten zien. Vandaag het bijzondere verhaal van Antoinet, die de geboorte van haar tweede kindje liet vastleggen door de geboortefotografen van Verwonder Fotografie

"Eén van mijn eerste geboortereportages was van Rowan. Nu werd hij grote broer en ik was er weer bij. Het bleek een hele mooie en bijzondere dag te worden op de geboortedag van mijn eigen dochter.

Lees ook:
Ook interesse in geboortefotografie? Dan moet je DIT weten.

Weeën

Als ik aankom in het ziekenhuis, zie ik dat Antoinet de weeën op aan het vangen is. De frequentie en kracht van de weeën lijken na mijn komst iets af te zakken. Als geboortefotograaf is het van groot belang om het geboorteproces te respecteren en ik besluit om beide ouders even alleen te laten en een tijdje in de koffiekamer in het ziekenhuis te zitten. De vliezen worden gebroken en de kleine blijkt in het vruchtwater te hebben gepoept. Halverwege de ochtend verhuist Antoinet naar het bevalbad en wat is het fijn voor haar om in het warme water de weeën op te vangen. Kevin steunt Antoinet waar nodig en zijn humor gaat geregeld door de kamer. De uren verstrijken en de ontsluiting vordert, waarna er halverwege de middag volledige ontsluiting is en de laatste fase van de bevalling kan beginnen.

Grenzen

Deze fase was bij Rowan enorm pittig en vooraf zijn er duidelijke grenzen afgesproken. De kleine ligt nog wel hoog en wordt groot geschat maar wat een power laat Antoinet zien. Er wordt goed gekeken naar Antoinet en als ze aangeeft dat ze het niet lang meer volhoudt wordt er in goed overleg besloten om over te gaan tot een sectio.

Het bijzondere is dat exact hetzelfde team als bij Rowan weer aan het bed staat. Ze hebben mij al eerder aan het werk gezien en ze weten hoe belangrijk de foto’s voor Antoinet en Kevin zijn. Ik loop mee richting de O.K. en daar krijgen we definitief te horen dat ik mee mag. Ondanks de weeën zie ik een dankbare blik van Antoinet en samen met Kevin doen we onze O.K.-pakken aan. Wat ben ik blij met de workshop geboortefotografie van Marry Fermont waarin het fotograferen van een sectio uitgebreid aan bod is geweest. Met de nodige tips stap ik vol vertrouwen de O.K. in. Niet kort daarna begint het team aan de sectio en al snel wordt Hessel geboren. Wat een prachtig kereltje! Wat heeft hij een mooie geboortedag gekozen.  

Verhaal gaat verder onder de foto's.

Grote ogen

Hessel is net als Rowan enorm helder na zijn geboorte. Twee grote ogen kijken rond en wanneer hij na een eerste check weer bij mama wordt gelegd kan niemand zijn ogen van hem afhouden. Wat toch fijn de kleine zo lekker bij mama.

Antoinet moet nog even naar de uitslaapkamer en samen met Kevin lopen wij alvast naar de kraamafdeling om te wachten op het moment dat wij weer naar Antoinet kunnen gaan. Hessel laat zien flink trek te hebben en papa heeft de eer om zijn eerste flesje te geven en daarna gaan we snel terug naar mama. Wat zijn beide ouders trots en dankbaar dat er zo goed rekening is gehouden met de grenzen die vooraf zijn bepaald. En wat een cadeau dat ook ik erbij mocht zijn om de bijzondere geboorte van Hessel als waardevol document vast te leggen. 

Bijzondere geboortedag

Mijn dochter was bij mijn moeder en samen met mijn vriendin en haar dochters hebben ze al een klein beetje een feestje gevierd. Maar toen mama thuis kwam vlak voor bedtijd hebben we nog een taartje gegeten en wat een geluk dat tijdens het grote feest de andere kindjes ook waren geboren of nog een paar daagjes op zich lieten wachten. De zomermaanden zijn populaire maanden om geboren te worden en ik ben heel benieuwd of ook dit jaar weer een kindje besluit dat 10 augustus een mooie geboortedag is. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50