Fulltime werkende moeder Marleen: ‘In het weekend willen ze heel veel mama’

Fulltime werkende moeder Marleen: ‘In het weekend willen ze heel veel mama’
  • in Moeder
  • 2
  • 2022
  • 27/03/2019

Mijn dag begint om zeven uur. Dan sta ik op met de kinderen, verzorg ik het ontbijt, breng ik de oudste naar school en eventueel de jongste naar de opvang. Twee dagen neem ik haar weer mee naar huis en wachten we tot papa thuis is om half tien. Daarna ga ik werken. Tegen 6 uur kom ik thuis en dan laat papa maar wat graag de kids aan mij over terwijl hij kookt.

De kinderen willen dan ook mij, want ze hebben papa de hele dag al gehad. Er zit dus geen kans in om even rustig te zitten, nee het is door, door, door. Kinderen knuffelen, tafeldekken, eten, en het bedritueel. Als de kinderen dan op bed liggen en de boterhammen voor de volgende dag zijn gesmeerd, hebben mijn man en ik tijd voor onszelf. Gelukkig slapen ze tegenwoordig goed.

Lees ook de vorige blog van Marleen:
Nieuwe mamablogger Marleen: de moeder die fulltime werkt

Weekenden

Die routine werkt prima voor ons. Iedereen weet waar hij aan toe is. De weekenden vind ik wat dat betreft zwaarder dan de werkdagen, dan is die routine weg en is de dag invulling variabel. De kinderen willen in het weekend heel veel mama, dus veel komt op mij neer. Jas aan? Mama doen. Boterhammen smeren? Mama doen. Knutselspullen pakken? Mama doen. Ik doe het graag voor ze en ik zorg echt dat ik er in het weekend ook voor ze ben, maar soms stuur ik ze toch echt even door naar papa. Ik kan immers ook maar één ding tegelijk, een uitspraak die ik van mijn zoon tegenwoordig keihard terugkrijg wanneer ik hem iets vraag...

Tijd voor je kinderen

Toen ik zwanger was zei mijn moeder tegen mij: “Tijd voor je kinderen heb je niet, die moet je maken." Ik begrijp nu precies wat ze bedoelt en doe mijn best om de weekenden veel om hen te laten draaien. Ze vertelde ook vaak een gedichtje, vanuit het perspectief van een kind op vakantie. Daarin staat "Vader zegt dat hij van werken minder moe wordt dan van mij." Ik begrijp ook precies wat vader daarmee bedoelt! Hoe ervaren ouders die parttime werken dat? 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Marleen is 33 jaar en moeder van een zoon (5) en dochter (3). Ze werkt 40 uur in de week en haar man zorgt dan voor de kinderen. Op Babybytes.nl zal ze af en toe verslag doen van haar leven, waarin de traditionele rolverdeling is omgedraaid.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50