Fotomomenten van je pasgeboren baby die je echt niet wilt missen

Fotomomenten van je pasgeboren baby die je echt niet wilt missen

Eindelijk, je baby is geboren. Zit je op een roze wolk? Of is het ook wel pittig? Al die luiers, de gebroken nachten, elk moment met een pasgeborene vraagt planning en organisatie. Voor je het weet is dat hele kleine er al weer af. Ik heb maar één tip voor je: foto’s maken!! Dit zijn een paar fotomomenten die je echt niet wilt missen!

Papa

Vaders zijn van nature iets minder geneigd om hun telefoon te pakken voor een goede selfie met de kleine. Heb jij op je telefoon ook allemaal foto’s van jezelf maar eigenlijk helemaal niet van je man? Zorg dat hij ook een paar keer op een mooi moment op de foto komt met jullie baby.

newbornfotograaf

Lees ook de vorige blog van Joke:
Newbornfotograaf vertelt: hier moet je zeker op letten

Mama

Laten we eerlijk zijn: die selfies zijn wel heel erg leuk en ‘in the moment’, maar met die wallen, onderkinnen en niet zo flatteuze verlichting is het eindresultaat soms wat minder dan je hoopte. Investeer in een echt mooie foto van jouzelf en de baby!

newbornfotograaf

Met broers en zussen

Heeft je baby een broer en/of zus? Neem dan de tijd om een mooie foto van de kids samen te maken. Het kan soms wel twee uur duren voor je ze er allemaal mooi op hebt, maar dat is echt de moeite waard! En lijkt het niet te lukken? Schakel dan een professionele fotograaf in. Ik neem bijvoorbeeld altijd handpoppen, toeters en andere afleiding mee.

newbornfotograaf

Buiten

Newborns zijn veel binnen, en daar maken we met onze telefoon veel foto’s van. Maar met dit mooie weer kan een pasgeborene prima ook een poosje buiten zijn, zolang de baby maar niet te warm of te koud is of in de zon ligt. Denk na over een mooie locatie, bijvoorbeeld met bloemen of juist gras of licht zand.

Voetjes

De kleine teentjes van je kleintje blijven maar zo kort klein. Zet dus ook details als de voetjes op de foto. Nog meer detailfoto’s maken? Wat dacht je van de haartjes, oortjes, het mondje en de handjes?

newbornfotograaf

Lifestyle

Je hebt misschien de neiging om altijd foto’s van je baby te maken als die er mooi bij ligt, met mooie kleertjes en een mooie achtergrond. Maar laat ook eens foto’s maken van de dagelijkse momenten in jullie leven. Zo ziet jullie kind later hoe het dagelijkse leven er uit zag.

newbornfotograaf

Let op

Zelfs als je met je mobiele telefoon kindjes op de foto zet, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende veiligheid. Je lijkt dicht in de buurt te zitten, maar voor de foto neem je toch iets afstand. Is de baby warm genoeg, kan hij of zij nergens vanaf rollen, niet klem komen te zitten en zich nergens aan stoten? Zijn er geen huisdieren of andere kinderen in de buurt die iets geks kunnen doen (hoe goed bedoeld ook)? Zo maak je prachtige foto’s en blijft het toch een veilige situatie.

Wil je weten wat je NOOIT moet doen bij het maken van newbornfoto’s? Lees dan deze blog.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50