Foto van uitgehongerd ‘behekst’ jochie gaat internet over

Foto van uitgehongerd ‘behekst’ jochie gaat internet over
  • in Voeding
  • 5
  • 19342
  • 15/02/2016

Sommige foto's zeggen meer dan 1000 woorden. Oprichtster Anja Ringgren Lovén van de African Children’s Aid Education and Development Foundation, plaatste onlangs zo'n foto op haar Facebook-pagina. Hierop staat een Nigeriaans jongetje dat ernstig ondervoed is omdat de lokale bevolking denkt dat hij behekst is. De foto wordt veelvuldig gedeeld en gaat het internet over. 

Hij is nog maar twee jaar oud, broodmager en helemaal alleen. Het kleine jochie uit Nigeria werd door zijn familie en de lokale bevolking in de steek gelaten. Dit omdat Hope, zoals het jongetje nu genoemd wordt, namelijk een heks zou zijn. Vrijwilligster Anja ontfermt zich over hem.

Bij de foto schrijft ze: ‘Ik heb ontzettend veel gezien hier in Nigeria de afgelopen drie jaar. Ik heb jullie vele ervaringen die we meemaken tijdens reddingsoperaties bespaard. Duizenden kinderen worden beschuldigd van hekserij. We hebben gezien dat kinderen werden gemarteld, we hebben kinderen gezien die al overleden waren en we hebben bange kinderen gezien. Deze foto laat zien waarom ik dit werk doe, waarom ik alles heb verkocht wat ik bezat.' Gelukkig was zijn gezondheid stabiel twee dagen nadat ze hem redde. ‘Hij is een sterke jongen. Het is geweldig om hem te zien terwijl hij met mijn eigen zoon speelt.’

Waar de familie van Hope is en of zij nog in leven zijn is niet duidelijk. De stichting van Anja probeert het bijgeloof in Nigeria te stoppen, door les te geven. Inmiddels is Hope aan de herstellende hand.

Bron: Huffington Post

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50