Fitmom deelt 'imperfect' lichaam na zwangerschap

Fitmom deelt

Dat kinderen krijgen iets met je doet, weten we inmiddels wel. Ook lichamelijk is de kans groot dat je voor altijd een souvenir overhoudt aan je zwangerschap. De ene vrouw heeft striae om zich te herinneren aan het feit dat ze kinderen heeft gekregen, de andere kan na een bevalling niet meer niezen zonder daarvoor op het toilet te moeten zitten. Toch blijft het bijna taboe om toe te geven dat een zwangerschap haar sporen op je lichaam heeft nagelaten.

De Amerikaanse en bijzonder fitte moeder Stephanie Rothstein Bruce wil hiermee afrekenen, aldus DailyMail. Op haar populaire Instagram-account post ze erg eerlijke foto’s van haar lichaam nadat ze twee kinderen op de wereld heeft gezet. Haar boodschap: ook als je strak en fit bent, kan een zwangerschap haar sporen op je lichaam nalaten. Ze raadt iedereen aan zich daarom niet blind te staren op het feit dat celebrities er slechts enkele weken na de bevalling er alweer als nieuw uitzien.

Trots
Zelf is Stephanie erg trots op haar fitte lichaam, ondanks het overtollige vel. Dat heeft ze overgehouden aan haar zwangerschap en wil ze niet verbergen. “Ik deel mijn foto’s om aan te geven dat moeders hun doelen kunnen blijven nastreven. Iedereen kan een fit en gezond lichaam hebben, ondanks mogelijke imperfecties. Daar mag je juist trots op zijn. Straal zelfvertrouwen uit.”Een mooie boodschap op de woensdagmorgen. En misschien een schrale troost voor iedereen die na het baren een flap buikvel over haar schouders moet slaan, alvorens het aankleden.

Meer artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • seonsyain

    Thumbs up! Hopelijk dat hierdoor minder vrouwen onzeker zijn over hun lichaam. Net als rimpels en grijze haren. Ze horen er op een gegeven moment bij. Waarom zou je rimpels moeten opvullen met botox en grijze haren moeten verven? Ik denk dat het heel belangrijk is dat vrouwen (en mannen) hun lichaam en de zogenaamde imperfecties (die mijn inziens niet imperfect zijn) accepteren en kijken naar wat echt belangrijk is.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden