Facebookpost voor 'falende moeders' gaat viral

Facebookpost voor
  • in Moeder
  • 1
  • 7840
  • 19/01/2016

Als moeder hebben we (helaas) vaak het gevoel dat we falen, omdat we gemiddeld 938 ballen in de lucht moeten houden. We willen natuurlijk een goede moeder zijn voor onze kind(eren), een leuke echtgenote, een goede werknemer, een gezellige vriendin en ga zo maar door. Dit levert stress op, veel stress. En soms zelfs een postnatale depressie, als de veranderingen na de geboorte van een kind gewoon too much zijn.

De Australische blogger Constance Hall wil alle moeders die soms het gevoel hebben het niet goed genoeg te doen, een boodschap meegeven. Ze schreef onderstaande tekst op haar Facebook-pagina en inmiddels is het bericht honderdduizenden keren geliket en geshared.

Aan de vrouw in het park die naar haar telefoon staart en haar kinderen negeert, door niet toe te geven aan de publieke perceptie dat je er als moeder 24 uur per dag ‘moet zijn’. Voor het schijt hebben aan wat de ‘perfecte moeders’ ervan vinden. Aan de vrouw die de afwas laat staan om met vrienden wat te gaan drinken. I salute you. Een goede moeder of echtgenote zijn, betekent niet dat je al je tijd moet spenderen aan het schoonmaken van het huis. Aan de moeder in de wachtkamer van de dokter, die aan het wachten is op antidepressiva, I salute you. Postnatale depressie is zwaar klote, maar je hebt actie ondernomen en de kracht gevonden om hulp te zoeken. Je bent nog steeds aan het vechten, verwar depressie niet met opgeven. Te vaak worden kracht en zwakte met elkaar verward. Krachten is vragen om hulp. Je bent zo sterk. Zo veel vrouwen maken hetzelfde door, ze praten er alleen niet over.

Veel vrouwen reageren heel positief op het bericht en vinden het fijn om zo'n hart onder de riem gestoken te krijgen.

Wat vind jij van haar bericht?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50