Facebook gaat ouders waarschuwen bij delen kinderfoto’s

Facebook gaat ouders waarschuwen bij delen kinderfoto’s

In de toekomst zal Facebook een automatische waarschuwing geven wanneer iemand een foto van zijn of haar kind(eren) in een openbare map wil uploaden op Facebook. Dat laat de technisch directeur Jay Parikh weten volgens Evening Standard.

Elke dag worden er maar liefst 2 miljard (!) foto’s geüpload op Facebook. De inhoud van die afbeeldingen kan steeds beter automatisch worden geanalyseerd door middel van kunstmatige intelligentie. Facebook kan zien dat de gebruiker foto’s van bijvoorbeeld kinderen of familie openbaar wil plaatsen op het sociale medium en de gebruiker vervolgens waarschuwen wanneer foto’s van deze familieleden (per ongeluk) openbaar gepost worden. De gebruiker kan er dan voor kiezen om de foto’s in een privémap online te zetten die alleen te zien is voor familie (en vrienden).

Deze technologie kan daarnaast worden gebruikt om de gebruikerservaring van blinden te verbeteren. Door middel van gezichtsherkenning kan Facebook zien wie er op de foto staan en wat deze mensen aan het doen zijn. 

Beeld: Shutterstock

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50