Even voorstellen: deze geboortefotografen gaan hun verhalen delen

Even voorstellen: deze geboortefotografen gaan hun verhalen delen

Graag stellen we ons zelf even voor als nieuwe bloggers voor Babybytes. We zijn drie geboortefotografen en delen de komende periode prachtige momenten met jullie die we mochten vastleggen voor (aanstaande) ouders. Liefdevolle momenten, emotionele momenten en prachtige anekdotes die voorbij kwamen in de verloskamers. Wat is het keer op keer bijzonder om de geboorte van een kindje en ouder(s) vast te leggen! 

Mijn naam is Marjolein Witteveen. In 2011 is ons eerste zoontje Ruben* veel te vroeg geboren waarna we helaas na twee dagen afscheid van hem moesten nemen. Een gebeurtenis die je leven op zijn kop zet en je keihard doet realiseren hoe kwetsbaar het leven is en hoe belangrijk het is om de momenten te koesteren die er zijn. Ik besloot mijn dromen achterna te gaan en van de gedachte om fotograaf te worden realiteit te maken. Zo werd Marjowsfotografie geboren in 2012. Een paar maanden later verreikte onze dochter Tess ons leven nadat ze gezond en wel met 39 weken is geboren. Hoewel ik toen al wel fotografeerde kende ik geboortefotografie nog niet echt. Maar driemaal is scheepsrecht. In oktober 2016 verwachten we ons derde kindje en Annemiek zal de geboorte van ons kindje vastleggen. 

In mijn fotografie richt ik me voornamelijk op de liefdevolle momenten rondom de geboorte. Zwangerschap, de geboorte en pasgeboren baby’s. Naast mijn eigen fotografie ben ik oprichter en voorzitter van Stichting Earlybirds fotografie. Een prachtige stichting die belangeloos prematuur geboren kindjes fotografeert die nog in het ziekenhuis verblijven. In 2015 heb ik de workshop geboortefotografie gevolgd en inmiddels 10 prachtige geboortes mogen vastleggen van 12 kindjes (tweemaal een tweeling). Wat ben ik geraakt door alle prachtige momenten die je voor eeuwig vastlegt voor ouders. En wat is het waardevol om deze belangrijke dag uit je leven professioneel vastgelegd te hebben. 

Liefs,
Marjolein 
MarjowsfotografieMijn naam is Annemiek Kinneging. Ik ben trotse moeder van 2 prachtige kinderen, getrouwd en heb mijn eigen bedrijf. Naast een passie voor fotografie heb ik enorme bewondering voor mooie, emotionele momenten. De lach van een kind, de eerste huil van een baby, de kracht van een aanstaande moeder, de bewondering van ouders voor hun kind, de pure momenten van het leven. Al meer dan een jaar fotografeer ik geboorte- en just born-reportages. De eerste bevalling was zo bijzonder en zal altijd speciaal blijven. Ik was gelijk verkocht! Ik stond met tranen achter de camera toen de kleine man geboren werd; wat was het mooi, puur en zo prachtig om dit mee te mogen maken en te fotograferen. Ik pink nog regelmatig wat traantjes weg, juist omdat het zo’n prachtig emotioneel moment is. Ik vind het keer op keer een eer om stilletjes op de achtergrond, maar toch zo dichtbij, een prachtige geboorte vast te mogen leggen. 

Ik heb mij inmiddels gespecialiseerd in geboortefotografie: dit is waar mijn hart ligt en wat ik met alle liefde doe. “Volg je hart, want dat weet de weg”, zeg ik altijd tegen mijn kinderen, dus dat doe ik ook. Ik volg mijn hart. Ik woon in het prachtige Noord-Nederland en heb mijn werkgebied in de drie noordelijke provincies: Groningen, Drenthe en Friesland. Neem gerust een kijkje op mijn website en geef FotogrAafke een like op Facebook. 

Liefs, 
Annemiek 
www.fotograafke.nl


Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50