En dan knapt de heerlijke, veilige bubbel... Wat nu?

En dan knapt de heerlijke, veilige bubbel... Wat nu?

Op het moment dat je in een soort veilige bubbel zit met man, huisje, boompje en beestje, is het vaak moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn als je die veilige bubbel niet om je heen hebt.

Je zit doorgaans gewoon lekker in je comfort zone. Meestal ben je je er waarschijnlijk niet eens van bewust, dat je in die veilige bubbel zit. Als deze dan ineens wegvalt - om wat voor reden dan ook - voel je je ineens naakt en kwetsbaar. Want wat moet je nu ineens? Dit overkomt veel moeders. Moeders die bijvoorbeeld ineens zonder hun partner door het leven moeten of moeders waarvan hun partner vaak weg moet naar het buitenland voor het werk. Dat laatste is dan niet zo onverwacht als het eerste, maar het resultaat blijft hetzelfde: je moet het alleen zien te rooien.

Petje af

Weg comfort zone, hallo onzekere periode. Want als moeder kun je ten eerste niet ziek zijn, zonder partner. alles draait gewoon door: het huishouden, de boodschappen, je werk, en noem het maar op. Daarnaast is het moederschap al pittig genoeg, dus als je gewend bent aan twee man sterk, kom je van een koude kermis thuis als je het opeens allemaal in je eentje moet rooien. Extra chapeau dus voor de alleenstaande moeders die dit altijd in hun eentje doen, ik maak een diepe buiging voor jullie!

Lees meer: Ben je nog samen met je jeugdliefde? Dan herken je deze uitspraken zeker! 

Hoe ga je nou om met zulke uitdagingen in het moederschap? Hoe handle je het als je (ineens) uit je veilige bubbel wordt weggerukt?

Mijn eerste tip is: vraag hulp als de bubbel is doorgeprikt! Spreek je inner circle aan en vraag om extra oppas bijvoorbeeld. Op die manier kan jij ook een keer een avondje lekker uit eten met je vriendinnen. Geloof mij, daar knap je erg van op!

Ten tweede: zorg dat je genoeg slaapt! Leuk die avonden die we spenderen op Instagram en Pinterest, maar voor je het weet is het 23.30 uur en slaap je maar zes uurtjes. Dat je veilige bubbel weg is gevallen is al zwaar genoeg, slapen is heilig.

Als laatste tip zou ik willen zeggen: zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf als de bubbel er niet langer is. Als je een keer iets minder geduld hebt met je kindje, is dat heus niet erg. Als je een keer niet zo gezellig bent tegen je vriendinnen: dan begrijpen ze dat heus wel.

Het is niet niks waar je nu doorheen moet ploeteren. Omarm de glorieuze chaos in je leven en probeer er om te lachen. Niks is voor eeuwig. Ook moeilijke periodes gaan weer voorbij!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50