Emma: ‘Had ik maar niet zo vroeg over mijn zwangerschap verteld’

Emma: ‘Had ik maar niet zo vroeg over mijn zwangerschap verteld’

Afgelopen week berichtten we over Bibi Breijman die al vrij vroeg haar zwangerschap bekendmaakte. Emma deed dat ook, maar heeft daar heel veel spijt van. “Een volgende keer wacht ik totdat ik mijn eerste echo heb gehad en zeker weet dat het hartje klopt.”

“Nadat ik was gestopt met de pil, werd ik meteen zwanger. We waren door het dolle heen, want dat we zo snel zwanger zouden raken hadden we niet verwacht. Mijn beide zussen hebben allebei een ivf-traject doorlopen en vriendinnen deden er ruim een half jaar over voordat het raak was. Ik was dus ook wel trots dat het in een keer raak was. Blijkbaar ben ik supervruchtbaar.”

Zwangerschapssymptomen

“Toen we het ontdekten was ik zes weken zwanger. Al vrij snel na de zwangerschapstest voelde ik me al behoorlijk zwanger. Ik had zeer gevoelige borsten, last van vermoeidheid en 's ochtends een beetje misselijk. Ik belde de verloskundige om een afspraak te maken voor een echo en zou terecht kunnen als ik negen weken zwanger zou zijn.”

Te vroeg

“Mijn ouders waren heel erg trots dat ze voor het eerst een kleinkind zouden krijgen en mijn oma en opa ook. Ook op mijn werk vertelde ik trots dat ik zwanger was. Mijn baas zei nog dat ik er vroeg bij was met het bekendmaken, misschien zelfs te vroeg, maar ik voelde me zo zwanger en zeker van mijn zaak, dat ik zijn reactie maar een beetje zuur vond.”

Miskraam

“Maar waarschijnlijk had hij er zelf ervaring mee: dat het zo vroeg in de zwangerschap mis kan gaan... Zo ging het dus ook bij mij: net twee dagen voor de afspraak met de verloskundige kreeg ik tot mijn grote verdriet een miskraam. Ik was intens verdrietig en had spijt dat ik aan iedereen had verteld dat ik zwanger was, want nu moest ik al die mensen weer vertellen dat het mis was gegaan...”

Steun

“Een klein voordeel was, was dat ik van heel veel mensen steun kreeg. Het was fijn dat er zoveel mensen in mijn omgeving op de hoogte waren van onze situatie en er rekening mee hielden. Een nadeel was, dat niet iedereen op de hoogte was van ons verlies.”

Familiefeest

“Twee maanden na de miskraam hadden we een familiefeest. Het was een prachtige locatie en we stonden buiten op het terras, toen een oom en tante van mijn moeder enthousiast naar ons toe kwamen lopen. “Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk dat jullie een kleine verwachten!” Ze gaven ons een dikke knuffel en keken ons verwachtingsvol aan. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken en barste ik in huilen uit. Ze schrokken zich wild natuurlijk en snapten niet wat er aan de hand was.

Mijn vriend nam me mee naar de tuin en mijn moeder legde uit wat er nu precies aan de hand was. Mijn oom en tante kwamen daarna meteen naar me toe lopen om zich te verontschuldigen en leefden heel erg met ons mee. Voor mij was het nogmaals een moment waarbij ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt en nam ik me echt voor om bij een volgende zwangerschap mijn mond te houden totdat ik zeker wist dat alles in orde zou zijn met de baby!”

Jouw verhaal op BabyBytes

Wil je jouw verhaal over bijvoorbeeld je kinderwens, je zwangerschap, miskraam, bevalling, je relatie of het moederschap delen met andere BabyBytes-lezeressen? Dat kan! We zijn altijd op zoek naar mooie verhalen die herkenbaar zijn. Mail de redactie via dit formulier. Als je eventueel anoniem je verhaal wilt opsturen, kun je dat eenvoudig in het formulier aangeven.

Lees ook:

Bibi Breijman zwanger! Maar moest dat eerder bekendmaken dan de bedoeling was
Het verdriet van een miskraam: zó voelt dat

Foto: Krists Luhaers via Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50