Eerste trimester: hoe houd je je zwangerschap nog even geheim?

Eerste trimester: hoe houd je je zwangerschap nog even geheim?

Je hebt een positieve test in handen gehad en daarmee is je zwangerschap officieel bevestigd! Gefeliciteerd! Het liefst schrijf je het Grote Nieuws direct van de daken, maar dat is - met oog op mogelijke complicaties - niet helemaal gebruikelijk. 

De meeste stellen nemen in ieder geval wel een aantal mensen in vertrouwen die het goede nieuws alvast weten. Maar hoe houd je het goede nieuws nog even geheim voor de rest van de wereld, terwijl er zóveel in je lichaam aan het veranderen is, je hele wereld op z'n kop staat, je misschien wel erg misselijk en moe bent en je het liefst met iedereen zou willen ventileren?

Lees ook:
28 dingen die je denkt tijdens het eerste trimester

Buikgriep

Buikgriep is jouw antwoord op elke opgetrokken wenkbrauw van een collega, als jij weer een sprintje naar het toilet hebt getrokken. Het verklaart het overgeven en de vermoeidheid. Bovendien staat niemand er raar van te kijken als je je een dagje ziek meldt en als je een wijntje of andere alcoholische versnapering aan je voorbij laat gaat tijdens een (bedrijfs)feestje.

Elastiekje in je broek

In het eerste trimester kunnen je darmen wat gaan opzwellen, waardoor je buik al een duidelijk zichtbare bolling gaat vertonen. Je spijkerbroeken kan je nog wel even aan, als je een elastiekje door het knoopgat knoopt. Zo krijg je iets meer ruimte om je broek enigszins dicht te krijgen. 

Wijde truien

Om de zwangerschaps-incognito-look compleet te maken, schaf je een hele berg wijde shirts en truien aan. Je komt er niet heel lang mee weg, als je écht een flinke babybuik krijgt, zie je dat hoe dan ook. Maar in de eerste periode kom je er nog prima mee weg. 

Hapjes en drankjes

Ben je normaal gesproken wel in voor een drankje en ben je dól op sushi, carpaccio en filet americain? Tja, dan zul je nu toch een smoes paraat moeten hebben. Kies bij voorkeur één van de volgenden uit:

- "Ik ben bezig met een antibioticakuur!"
- "Ik moet nog rijden!" of "Ik ben de BOB"
- "Ik ben aan het afvallen/detoxen" 
- "Ik voel me niet helemaal lekker, dus ik sla even over!"
- "Ik heb al gegeten, geen honger. Dank je!"

Moeders voor Moeders

Doe je mee aan Moeders voor Moeders? Dan heb je er een extra taak bij: je verzamelt je urine in flessen. Zoek een plekje waar je dit zo discreet mogelijk kan bewaren. Ook kun je de kratjes zo onopvallend mogelijk (in het donker?) aan de straat zetten, zodat de chauffeur ze kan omwisselen. 

Partner in crime

Het kan handig zijn om een partner in crime te zoeken voor momenten waarop je echt bijna niet onder je zwangerschaps-onthulling uit gaat komen. Vraag bijvoorbeeld in een restaurant of café of de ober onopvallend appelsap in je wijnglas wil gieten. Of dat 'ie een alcoholvrij biertje inschenkt. Of stiekem een virgin mojito mixt. Er zijn in ieder geval genoeg oplossingen! 

Heb jij je zwangerschap in het eerste trimester geheim gehouden? Hoe heb je dit ervaren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • liefdevolleBAM

    Gebruikelijk of niet ik heb het gewoon meteen met iedereen gedeeld, geen gedoe met smoesjes enz, en was het mis gegaan dan had ik een geweldige kring aan mensen om mij heen gehad om er voor mij te zijn, en daarnaast mis gaan kan het altijd.

    Ik kan mij dus ook echt niet vinden in die ongeschreven 12 weken regel, maar alle begrip en respect voor de mensen die daar wél voor kiezen. Doe wat goed voelt.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50