Een ziek kind en slapen: slaapcoach Janine heeft tips

Een ziek kind en slapen: slaapcoach Janine heeft tips
  • in Kinderen
  • 0
  • 603
  • 31/01/2024

Wanneer je kind ziek is, kan de routine wat verstoord raken. Het ritme loopt niet meer heel lekker, omdat je kind sneller moe is, meer wil slapen of juist korter slaapt. Ook kan het zijn dat je kind meer moeite kan hebben om in slaap te vallen en jouw aanwezigheid meer nodig is. Slaapcoach Janine heeft tips!

Het is volkomen normaal dat kinderen, vooral als ze ziek zijn, graag dicht bij hun ouders zijn. Knuffels en lichamelijk contact kunnen de pijn en ongemakken van ziekte verlichten.

Bij elkaar slapen?

Het is begrijpelijk als je je zorgen maakt over het creëren van slechte slaapgewoontes. Je kindje heeft je nu meer nodig en de kans is groot dat zodra je kindje zich weer goed voelt, je kindje weer makkelijk in het eigen bedje gaat slapen.

Je kunt ervoor kiezen om:

  • Je kind bij jou in bed te nemen (zorg wel dat dit veilig gebeurt)
  • Het ledikantje naast jouw bed te zetten of een matras naast het bedje van je kind te leggen.

Zo voelt je kind je aanwezigheid en kun jij een extra oogje in het zeil houden. Zeker wanneer je kindje hoge koorts heeft.

Voldoende slaap

Het is belangrijk om je kind voldoende slaap te gunnen tijdens het ziek zijn. Rust is belangrijk, omdat het lichaam hard werkt om zichzelf te herstellen. Voldoende slapen bevordert het herstel. Het is een tijdelijke fase waarin liefde en zorgzaamheid een belangrijke rol spelen.

Natuurlijke ondersteuning voor een goede slaap

Ik ben er een grote voorstander van een kind op een natuurlijke manier ondersteunen bij het ziek zijn. Deze producten gebruik ik altijd:

  • Zeehondjes hoest balsem. Deze smeer in onder mijn zoon z’n voetjes, op z’n borst en op zijn rug. En soms onder z’n neusje. Dit is een natuurlijke variant op dampo.
  • Verkouden neusjes. De roller. Deze rolt Mace zelf onder z’n neus als z’n neus dicht zicht. Sinds we deze hebben, gebruikt hij geen neusspray meer Cough&cold olie voor in de diffuser. Deze olie helpt om vrijer te ademen. Hier heb je ook een wrijfolie van. Deze kun je op de rug/borst wrijven.
  • Slaapschaapje. Deze doe ik ook in de diffuser als Mace wat grieperig is. Mace slaapt heel onrustig als hij ziek is en deze olie helpt hem om rustiger te slapen.
  • Dit kan ook lavendelolie zijn. Lavendel is erg rustgevend en is ook bij de kleintjes te gebruiken.

(Deze producten zijn onder andere verkrijgbaar bij De Groene Linde)

Nog meer tips

Verder heb ik nog een paar andere tips:

  • Een ui doormidden snijden en naast het bed leggen!
  • De zoutkamer! Ik zweer hierbij. Sinds we hier heen gaan, hoest Mace niet langer dan een paar dagen. Vaak is één bezoek voldoende en als het wat hardnekkiger is, gaan we twee keer en dan is het weg!

Ik weet zeker dat de tips helpen, maar hopelijk is het niet nodig!

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs Janine

The new sleepcoach

Heb jij nog tips om je kindje goed te laten slapen tijdens ziekte?

Lees ook:

Wat krijgen we nou? Als je peuter dutjes weigert
Hazenslaapjes bij baby's onder de zes maanden: tips!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Janine, moeder van een Mace. Ik ben afgestudeerd als kinderslaapcoach en onrustdeskundige en sindsdien help ik gezinnen met mijn bedrijf ‘The new sleepcoach’. Ik leer ouders hoe je op een liefdevolle manier een goede slaapbasis instelt en hoe je een kind beter en zelf kunt laten slapen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50