Een vrouw die is bevallen heeft cadeaus verdiend. Toch?

Een vrouw die is bevallen heeft cadeaus verdiend. Toch?

Wist je dat het in Engeland heel normaal is dat wanneer je een kind hebt gebaard je verwend wordt met luxe cadeaus van je man? Helaas is in Nederland deze traditie nog niet bepaald overgenomen… Tijd voor verandering? 

In Groot-Brittannië is het al jaren populair: bijna 40% van de vrouwen krijgt na de zwangerschap een cadeau. Denk: dure handtassen, keukenmixers, een mooie ring, iPad of parfum: het kan niet op. In de volksmond wordt dit ook wel ‘baargoud’ of ‘werpgoud’ genoemd. “Ik vind absoluut dat een vrouw iets van haar partner moet krijgen na haar zwangerschap. De man hoeft alleen zijn hormonale vrouw of vriendin te tolereren en toe te kijken hoe ze bevalt, dus een cadeau aan het einde is wel op zijn plaats", vertelt een moeder aan DailyMail.

In de betere kringen
En in Nederland dan? Worden de kersverse moeders hier een beetje in de watten gelegd? Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt zegt hierover tegen EditieNL: "Het is in ons land een oude traditie en dan met name voor de betere kringen. Zo is het bijvoorbeeld traditie in bepaalde families om een ring te geven aan de eerste dochter die een kind krijgt. Dat ligt er dus heel erg aan uit welke sociale klasse je komt." Ze denkt echter dat deze traditie geen lang leven meer beschoren is. "Toch een teleurstelling voor veel vrouwen dat ze geen cadeau krijgen. Terecht dat dat voor (kraam)tranen zorgt. Ik vind dat vrouwen best wel wat meer erkenning mogen krijgen voor hun prestaties, en daar hoort een mooi cadeau bij.”Ook Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu, ziet dat vrouwen in het buitenland vaker worden overladen met cadeaus dan Nederlandse moeders. Jammer vindt ze dit wel: "Het heeft wel iets moois om wat te krijgen dat herinnert aan de geboorte van je kind."

Hoe zit dat bij jou? Ben jij cadeautechnisch door je vriend of man in de watten gelegd na de geboorte van je kind(eren)? En wat vind je van dit idee? 

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden