Een vrouw die is bevallen heeft cadeaus verdiend. Toch?

Een vrouw die is bevallen heeft cadeaus verdiend. Toch?

Wist je dat het in Engeland heel normaal is dat wanneer je een kind hebt gebaard je verwend wordt met luxe cadeaus van je man? Helaas is in Nederland deze traditie nog niet bepaald overgenomen… Tijd voor verandering? 

In Groot-Brittannië is het al jaren populair: bijna 40% van de vrouwen krijgt na de zwangerschap een cadeau. Denk: dure handtassen, keukenmixers, een mooie ring, iPad of parfum: het kan niet op. In de volksmond wordt dit ook wel ‘baargoud’ of ‘werpgoud’ genoemd. “Ik vind absoluut dat een vrouw iets van haar partner moet krijgen na haar zwangerschap. De man hoeft alleen zijn hormonale vrouw of vriendin te tolereren en toe te kijken hoe ze bevalt, dus een cadeau aan het einde is wel op zijn plaats", vertelt een moeder aan DailyMail.

In de betere kringen
En in Nederland dan? Worden de kersverse moeders hier een beetje in de watten gelegd? Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt zegt hierover tegen EditieNL: "Het is in ons land een oude traditie en dan met name voor de betere kringen. Zo is het bijvoorbeeld traditie in bepaalde families om een ring te geven aan de eerste dochter die een kind krijgt. Dat ligt er dus heel erg aan uit welke sociale klasse je komt." Ze denkt echter dat deze traditie geen lang leven meer beschoren is. "Toch een teleurstelling voor veel vrouwen dat ze geen cadeau krijgen. Terecht dat dat voor (kraam)tranen zorgt. Ik vind dat vrouwen best wel wat meer erkenning mogen krijgen voor hun prestaties, en daar hoort een mooi cadeau bij.”Ook Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu, ziet dat vrouwen in het buitenland vaker worden overladen met cadeaus dan Nederlandse moeders. Jammer vindt ze dit wel: "Het heeft wel iets moois om wat te krijgen dat herinnert aan de geboorte van je kind."

Hoe zit dat bij jou? Ben jij cadeautechnisch door je vriend of man in de watten gelegd na de geboorte van je kind(eren)? En wat vind je van dit idee? 

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Momiji

  Wat een materialistische onzin!!

  Ik ben blij met mijn kinderen en heb niet nog meer spullen nodig.

 • Mam2017

  Mijn zoon was mijn mooiste cadeau!

 • Soccer-Mom

  Hier zit gewoon de commercie achter die nog meer geld wil verdienen. Ik vind het onnodig om naast het mooiste dat je al krijgt, ook nog een cadeau uit de winkel te krijgen. Onzin.

 • Mamabear2

  Het is al een hele oude traditie. Mijn vader heeft mijn moeder gouden oorbellen gegeven bij hun oudste, een bijpassende ketting de keer erna en een bijpassende armband. Dat is haar baargoud en een teken van waardering en liefde voor mijn moeder, maar laat ook zien hoe blij hij is met ons. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om je waardering en liefde te laten zien en iedereen doet wat bij hem of haar past, maar ik vind het wel romantisch. Het is misschien ook net waar je mee opgegroeid bent

 • Mijn-diamantjes

  Een man mag ook wel een cadeau krijgen, voor het overleven met zo'n hormoonbom 😂😂😂

 • Anna-76

  Voor mij was mijn baby het allermooiste cadeau. Een klein cadeautje erbij is wel aardig, maar voor mij niet belangrijk. Ik ben gezegend met een man die als vader heel zorgzaam en meehelpend is

 • Mama-uit-het-noorden

  "Het heeft wel iets moois om wat te krijgen dat herinnert aan de geboorte van je kind. " Je hebt toch een kindje gekregen dat je altijd aan dat moment kan herinneren? Ik vind het persoonlijk nogal onnodig.

 • babyeend

  Precies wat ik dacht haha. Hecht sws weinig waarde aan cadeaus, kijk het is leuk als je partner op die manier toont dat hij blij is, het allemaal waardeert, maar ik hecht meer waarde aan het er voor elkaar zijn, je zwangere vrouw goed verzorgen, haar dingen uit handen nemen, haar 9 maanden hier en daar verwennen, na de bevalling zorgen dat ze kan rusten, waardering laten blijken, dan je er na de bevalling met een cadeautje vanaf kopen haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden