Een scheiding voorkomen? Het kan!

Een scheiding voorkomen? Het kan!
  • in Relaties
  • 0
  • 12612
  • 19/05/2021

Gelukkig getrouwd, is mooi, maar gelukkig getrouwd blijven, is een kunst. Aan een scheiding wil je liever niet denken, en met deze tips van een expert kun je dit misschien wel voorkomen!

Zeg nooit, nooit, maar als je nu happy met elkaar bent dan wil je liever niet over een scheiding nadenken. Psychotherapeut en relatiedeskundige Gad Krebs heeft tips om een scheiding te voorkomen.

Lees ook:
Zo maak je je relatie nog hechter

Luister liever niet naar het advies van andere stellen of familie

Hoe goed bedoeld, het advies van andere stellen of familieleden kun je volgens Krebs beter naast je neerleggen. Je kunt ernaar luisteren, maar de relatiedeskundige adviseert om het advies te laten voor wat het is. “Voor hetzelfde geld gaat het helemaal niet goed met hun eigen relatie. En bovendien: wat voor hen werkt wil niet zeggen dat dat voor jullie werkt. Elke relatie is immers anders. En wat voor het ene stel werkt kan voor het andere koppel desastreus zijn.”

Zeg geen dingen als: ‘Jij doet nooit…’ of ‘Jij bent altijd…’

Tijdens een ruzie kun je iets zeggen wat het alleen maar erger maakt. Is de een keertje te laat dan is het heel makkelijk om te zeggen: ‘Je bent altijd te laat’. Zo druk je volgens Krebs een stempel op de ander, terwijl het misschien helemaal niet opgaat voor de ander.

Vraag deskundig advies

Het is misschien een hele hoge drempel om overheen te stappen: een bezoekje brengen aan een relatietherapeut. Toch is het fijn als iemand je kan helpen als jullie niet zelf uit jullie problemen kunnen komen.

“Je gaat toch ook naar een dokter als je ziek bent. Waarom zou je geen hulp inroepen als je relatie beter moet worden?”

Vergelijk je eigen relatie niet met andere relaties

“Als we al onze problemen op een hoop zouden gooien met de problemen van anderen dan pak je jouw problemen meteen weer terug”, aldus Krebs. En dat geldt volgens hem ook voor relaties. “Jaloers zijn op andere relaties is niet alleen vermoeiend, maar ook verkeerd. Leer jullie eigen liefdestaal en bouw jullie eigen geluk op die past bij jullie persoonlijkheden en jullie waarden”, adviseert Krebs.

Heb jij nog een gouden tip om je relatie goed te houden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50