Een gender neutrale babykamer inrichten? Zo doe je dat!

Een gender neutrale babykamer inrichten? Zo doe je dat!

Een blauwe of roze babykamer is natuurlijk helemaal super, maar heb je wel eens overwogen om een gender neutrale kamer in te richten voor je kindje? Een neutrale babykamer decoreren is totaal niet saai, maar juist verrassend veelzijdig.

Er zijn verschillende redenen om voor een gender neutrale babykamer te kiezen. De meest logische reden is natuurlijk dat je het geslacht van je kindje nog niet weet en daarom niet voor blauw of roze kiest. Voorbeelden van andere redenen zijn: je krijgt een jongen én een meisje want je bent in verwachting van een twee-eiige tweeling, je wil niet meedoen aan de blauw en roze stereotypering of de baby komt misschien op de kamer te slapen bij een ouder kind van het andere geslacht. Hier een aantal tips voor de inrichting.

Bepaal je kleurschema

Een voordeel van de gender neutrale babykamer is dat je niet gebonden bent aan de kleuren roze en blauw. Voor de muren en meubels kun je het best een neutraal kleurenschema gebruiken, denk aan zwart, wit, grijs en bruine houtachtige kleuren. Daarna kun je helemaal losgaan met de accessoires naar keus.

Speel met prints

Omdat je geen gekleurde muren en meubels hebt, kun je het geheel wat opleuken met leuke prints. Denk aan een leuk behang, geometrische vormen op een dekentje of juist in een fotolijst.

 

 

Kies voor een kleurrijk kleed

Dit kan echt de eyecatcher worden van de kamer. Met een kleurrijk kleed breng je in één klap kleur die de kamer nodig heeft.

Hang lijstjes aan de muur

Van alleen maar kale wanden wordt niemand vrolijk, maar dit is makkelijk op te leuken met bijvoorbeeld mooie dierenprints in een lijst. Je kunt ook kiezen voor een wat groter kunstwerk in lijst als blikvanger.

Ga los met accessoires

Een kleurrijke poef en kussens, mooie knuffeldieren of een mobieltje boven de wieg, maar ook plantjes. Accessoires zijn de finishing touch.

 

 

 

Bron beeld en meer inspiratiebeelden: Pinterest.

Is jouw babykamer gender neutraal?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Chudo

  Prachtige inrichting. Maar niet allemaal even dreumesvriendelijk!

 • Feria

  Haha inderdaad... Ik zie die van mij al aarde eten uit die plantenpotten 😆

 • Soccer-Mom

  Aangezien wij de babykamer wilden door gaan geven aan een eventueel broertje of zusje, was het voor ons essentieel dat de babykamer voor beide geslachten kon. Wij hebben dus neutraal gekleurde meubels gekocht en de kamer in de kleuren terra/crème ingericht. Ik vraag mij af hoeveel ouders nu echt blauwe of roze meubels hebben. De meeste kinderkamers zijn qua meubels gewoon neutraal (veelal wit).

 • nog-even!

  Vinden jullie gender ook zo'n lelijk woord?? Het klinkt in mijn oren als een scheldwoord...

  Wij hebben altijd neutrale kinderkamers gemaakt, maar wel kinderkamers... Wat ik hier zie zijn vooral volwassenkamers met een babybedje....

 • Chudo

  Wat is er mis met unisexkamer ipv genderneutraal? Kan het niet meer aanhoren

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50