Een gelukkige juf of meester betekent gelukkige kinderen

Een gelukkige juf of meester betekent gelukkige kinderen

Kinderen die denken dat hun juf of meester gelukkig is, zijn zelf ook vaker gelukkig. "Dat gaat echt hand in hand", zegt professor Guido van Hal, die een studie van de Universiteit van Antwerpen begeleidde, in De Standaard.

"Het is een interessante vaststelling voor al wie in het onderwijs werkt. Juffen en meesters zijn voor kinderen op de basisschool echte rolmodellen. Als kinderen hen leuk vinden, gaan ze liever naar school en voelen ze zich ook beter in hun vel." Een keer een rotdag hebben als leerkracht zijnde kan dus grotere 'gevolgen' hebben dan je wellicht denkt.

Antwerpen

Voor het onderzoek werd in de provincie Antwerpen aan 13.871 leerlingen van 163 basisscholen gevraagd wat hen gelukkig maakt. Zeventig procent geeft zichzelf een acht of hoger. Tussen jongens en meisjes is geen verschil en tussen jongere en oudere leerlingen ook niet.

Verder zijn kinderen met een gsm, smartphone of gameconsole niet gelukkiger dan kinderen zonder die gadgets.

Gaat jouw kind graag naar school en is hij of zij dol op zijn juf of meester? Of ben je zelf misschien leerkracht en merk je hier iets van binnen het lesgeven? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50