Een foto van een bord laat zien hoe lang je moet herstellen na bevalling

Een foto van een bord laat zien hoe lang je moet herstellen na bevalling

Hoe lang moet je herstellen na een bevalling? Dat verschilt natuurlijk voor iedereen, maar om je een beetje een idee te geven, kun je dat beter visualiseren. Een Facebookpagina voor moeders deed dat met de foto van een bord…

“Acht en een half inch (20 centimeter), dat is een redelijk grote wond. Dus, neem de tijd om te herstellen. Ok?”

Lees ook:
Zo zorg je voor je hechtingen na je bevalling

Advies

Dat is het dringende advies te lezen op de Facebookpagina van Earth Mama Organics, die zich richt op het steunen van vrouwen tijdens hun reis als moeder. De Facebookpagina deelde een foto van een ontbijtbord met daarop de tekst: “Hoe groot is de placentawond in jouw baarmoeder na de bevaling?” Onder de vraag is een meetlint te zien die horizontaal over het bord gaat en laat zien dat het om 20 centimeter gaat, met het antwoord daaronder “Zo groot”.

Steun omgeving

De post is een echte eye opener, want het laat de realiteit zien en visualiseert niet alleen voor moeders, maar ook voor haar omgeving dat er na de bevalling tijd nodig is om te bevallen én niet te vergeten: dat er tijd nodig is om een band op te bouwen met je baby. De enige manier om dat te doen met steun van je omgeving.

Reacties

Op de post kwamen veel positieve reacties:

“Vijf baby’s en ik heb er nooit over nagedacht. Dit maakt heel veel duidelijk!” reageert een moeder.

Een andere moeder: “Dit is de werkelijkheid van een bevalling. Naast een vaginale bevalling of een keizersnede is er ook een 20 centimeter grote wond in de baarmoeder dat moet herstellen. Elke moeder heeft veel rust nodig na een bevalling.”

Hoe lang moest jij herstellen na je bevalling?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50