Een bevalling zoals we die allemaal wel willen in foto's

Een bevalling zoals we die allemaal wel willen in foto

Eens in de zoveel tijd mogen wij een geboortereportage delen van één van onze geboortefotografen. Vandaag het mooie verhaal van Corrina, met een bevalling die we allemaal wel wensen. De foto's zijn gemaakt door Annemiek van Verwonder Fotografie.

Weeën

De hele dag hebben we al contact met Corrina omdat ze weeën heeft, maar helaas zijn de weeën niet regelmatig en zetten ze niet echt goed door. Ik kan niks anders doen dan afwachten en mijn telefoon goed in de gaten houden. 's Avonds meldde Corrina dat ze naar het ziekenhuis gingen voor een ctg. Daar blijkt dat er wel ontsluiting is maar de weeën nog niet regelmatig genoeg zijn om de bevalling echt goed op gang te helpen. Na wat twijfels over of Corrina misschien naar huis zou gaan, besluiten ze om in het ziekenhuis te blijven. Een goede keuze, want de weeën nemen toe en de bevalling komt echt op gang.

Rond 2.30 uur krijg ik een telefoontje dat ik op pad mag. Joehoe! het is zover! Een groot voordeel van 's nachts op pad gaan is dat er niemand op de weg is en je zo door kan rijden, naar het OZG Lucas ziekenhuis. Daar aangekomen kan ik zo door de hoofdingang naar binnen lopen en word ik door de portier vriendelijk begeleid naar de verloskamers (wat een super service!).

Toch een meisje

Als ik de verloskamer binnenkom is het er lekker donker en zit Corrina helemaal in haar bubbel. Na lang zoeken heeft Corrina eindelijk een houding gevonden waarin ze de weeën op kon vangen. Gert-Jan zijn armen en handen zijn geen seconden uit haar handen geweest. Wat een steun is hij voor haar. Af en toe heeft Gert-Jan paarse vingers maar dat heeft hij er graag voor over om zijn vrouw te steunen. Na een uur blijkt dat er al 9 cm ontsluiting is en worden de vliezen gebroken. Daarna gaat het snel, het kindje zakte verder en de weeën werden heftiger. Corrina mag zachtjes meeduwen maar verder moest ze de weeën opvangen en mag ze nog even niet persen. Om 06.00 uur mag ze beginnen met persen en om 06.21 uur wordt er dankzij de krachten van deze mama een prachtig kindje geboren.

Papa pakt het kindje aan en legt haar op mama’s buik. Ze is een prachtig meisje met nog best wat prachtig huidsmeer. "Dan hebben ze toch gelijk gekregen" zei Corrina. de hele familie dacht namelijk dat het een meisje was. Wat zijn papa en mama blij met hun prachtige meisje!

Grote broer

Na het samen genieten, opfrissen en wisseling van personeel kan het kersverse gezin naar de kraamsuite in het ziekenhuis. Wat een heerlijke ruimte! Een bed voor mama, een wiegje aan het bed vast, een bed voor papa en zelfs een bed voor de grote broer wordt er geregeld.
En dan is het wachten op de grote broer die voor het eerst zijn zusje gaat ontmoeten. Wat een grote trotse broer! Hij vind het wel heel interessant en helemaal prima zo'n klein meisje.  Dit nieuwe gezin kan heerlijk rustig samen genieten in hun kraamsuite. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50