Een babynamenconsultant: ooit van gehoord?

Een babynamenconsultant: ooit van gehoord?

In de Verenigde Staten is het een ding: een babynamenconsultant. Die kun je inhuren als je met je handen in het haar zit als het gaat om het vinden van een originele naam voor je ongeboren kind.

Een naam zoeken voor je baby kan heel lastig zijn. En als je er eentje vindt dan moet het een naam zijn die je partner ook leuk vindt. Je wilt misschien een originele naam, of misschien een hele stoere, maar hij moet ook goed bij de achternaam passen. Dan de initialen: je wilt niet dat het iets wordt met een negatieve associatie. En o ja: het moet natuurlijk een naam zijn die niet op iets geks rijmt, of iets raars betekent in een andere taal... Kortom: er komt meer bij kijken bij het vinden van een babynaam dan je denkt en dat kan stress opleveren.

Wat is een babynamenconsultant?

In Amerika hebben ze daar een oplossing voor: een babynamenconsultant. Iets wat we (nog) niet zijn tegengekomen in Nederland. De babynamenconsultant is iemand die al die naamstress uit handen neemt en op zich neemt. Het beroep is iets wat je nu steeds vaker op TikTok tegenkomt. Colleen Slagen van Naming Bebe is babynamenconsultant en is actief op TikTok. Haar liefde voor babynamen bestaat al zo lang ze zich kan herinneren.

“Ik vind het heerlijk om de jaarlijkse statistieken bij te houden. Ik vind het leuk om trends te signaleren en te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat ik het fijn vind om mensen te helpen bij het maken van deze spannende, maar permanente beslissing.”

@namingbebe Girl name trends from our most recent data! #babynames #babynameconsultant #nametok #girlnames #popularbabynames original sound - Colleen

Voordat TikTok er was

Maar ze is niet de eerste die in deze business is gestapt. Al in de jaren '90 begon Sherri Suzanne ermee. Zij is de oprichter van My Name for Life. Ook Sherri is al haar leven lang bezig met babynamen. Ze werkte bij een tijdschrift in New York toen haar onderneming vorm begon te krijgen. Ze was zwanger en hielp een collega die ook zwanger was van een jongen met het zoeken van de perfecte jongensnaam. “Zij vertelde dat weer aan een andere collega, die dat weer doorgaf aan een ander. Via mond tot mond reclame hielp ik zo moeders met het kiezen van de perfecte naam.” Maar pas begin jaren '00 ging ze fulltime voor haar eigen onderneming werken.

Sindsdien is de vraag naar babynamenconsultant, mede dankzij TikTok, enorm gegroeid. Zo begon Colleen begin dit jaar met Naming Bebe. Sindsdien heeft ze al meer dan 50.000 volgers op TikTok en heeft ze nieuwe aanvragen moeten afwijzen, omdat ze het te druk heeft.

Waarom kiezen voor een babynamenconsultant?

Volgens Colleen heeft het werken met een babynamenconsultant grote voordelen. Zo kan het volgens haar erg ingewikkeld worden als je je eigen omgeving inschakelt bij het zoeken van de perfecte babynaam, omdat je dan misschien wel tientallen verschillende meningen krijgt. “Een babynamenconsultant kan je een goede naamanalyse geven. Het is ook leuk om je voorkeuren te geven en meer te vertellen over je eigen stijl en smaak, zodat een babynamenconsultant een lijst met perfecte namen kan laten zien.”

Zou de hulp van een babynamenconsultant iets voor jou zijn?

Lees ook:

Vind de mooiste namen via de BabyBytes-babynamenzoeker
Zó kies je de perfecte voornaam voor je kindje

Bron: ScaryMommy.com
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Kansloos beroep hier. Er is immers Babybytes alwaar je gratis een namenconsult kunt aanvragen 馃槃馃槃馃槃馃槃

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50