Dít is waarom jullie avondje uit wéér in duigen valt

Dít is waarom jullie avondje uit wéér in duigen valt

Jullie hebben je agenda's getrokken om eindelijk eens een avondje uit te gaan. En toch lukt het wéér niet om samen op pad te gaan. Wat is nu de reden dat een avondje uit zo vaak in duigen valt? 

Onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek van oppasservice Care.com komt duidelijk naar voren waarom een lang van tevoren geplande date night met je partner vaak in de soep loopt. Het ligt vaak aan de oppas die op het laatste moment afzegt of omdat er überhaupt geen oppas kan worden gevonden. Maar liefst 89 procent heeft om die reden hun avondje uit moeten cancellen.

Oppas vinden

Het vinden van een goede oppas is voor veel ouders heel lastig. 62 procent van de ouders geeft aan dat ze minstens een week van tevoren beginnen met het zoeken van een oppas. Iets meer dan de helft geeft aan dat ze minstens een keer in de week iets buitenhuis kunnen ondernemen zonder de kinderen, maar dat percentage zou naar 63 procent stijgen als het eenvoudiger is om een goede oppas te kunnen vinden. 

Om een oppas te vinden maken ouders gebruik van online platforms voor ouders (10%), professionele oppasbedrijven (46%), of proberen er eentje te vinden via vrienden of familie (35%). 

Oppas inpikken

Dat laatste blijft trouwens een lastige, want als vrienden of familie een goede oppas voor hun eigen kinderen hebben gevonden, dan zijn ze wat terughoudend om de gegevens van hun oppas aan je door te geven. Want stel dat jij die goede oppas inpikt als ze zelf juist een oppas nodig hebben? En zo'n oppas 'stelen’ gebeurt echt! Uit de enquête blijkt dat 41 procent van de ouders aangeven dat ze een oppas van iemand hebben 'gestolen', en 35 procent zegt dat hun oppas juist is ingepikt! 

In onderstaande links geven we tips voor het vinden van een goede oppas, maar een gouden tip ontbreekt: zorg dat je meerdere oppassen hebt. Kan de een niet dan kan (hopelijk) een ander wel!

Lees ook:

Praktische tips: hoe vind je een goede oppas?
Deze dingen moet je nooit doen als je een oppas inhuurt

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50