Deze dingen moet je nooit doen als je een oppas inhuurt

Deze dingen moet je nooit doen als je een oppas inhuurt

Een fijne oppas is goud waard. Als je er eentje hebt gevonden die lief is en die je kan vertrouwen ga je heerlijk met een gerust hart de deur uit. Maar de juiste oppas is niet altijd gelijk gevonden. Dit zijn de dingen die je in ieder geval niet moet doen als je een babysitter in huis haalt.

Geef je regels door

Ieder huishouden heeft regels. Geef deze door aan je oppas anders wordt het wellicht een groot feest. Zorg dat zij het ongeveer doet zoals jij het ook zou doen, anders zou je bij thuiskomst voor vreemde verrassingen komen te staan.

Ren niet als kip zonder kop de deur uit

Neem de tijd om je oppas te verwelkomen en de regels met haar door te lopen. Het is niet fijn voor de kinderen of voor haar als je gelijk na haar binnenkomst de deur uit sjeest. Zorg dus dat je hier de tijd voor neemt.

Bezuinigen

Bezuinig niet op de oppas. Je wil niet iemand over je kindjes laten waken die het echt niet kan, of die het niks interesseert. Schakel dus niet een of ander goedkoop bureau in, maar kies iemand waar je echt een goed gevoel bij hebt (ook al is die persoon niet de goedkoopste).

Vraag gerust om referenties

Het gaat hier om jouw kinderen, het is dus helemaal oké om eerst wat inside information over je oppas te vergaren. Uiteraard is het een beetje overdreven om een heel onderzoek naar haar te starten. Maar je mag gerust even een belletje plegen om te checken of zij bevalt.

Heb meerdere oppassen

Als je maar een oppas hebt en deze oppas is ziek of niet beschikbaar heb je een groot probleem. Zorg daarom altijd dat je meerdere adresjes hebt waar je uit kunt kiezen. Een back-up is geen overbodige luxe!

Val haar niet lastig met onnodige berichten

Ga haar niet meer dan onnodig appen. Voor de oppas is het ook niet fijn als je haar de hele avond door appt. Heb een beetje vertrouwen, als er iets mis gaat dan hoor je dit hopelijk vanzelf. Dus geniet ook een beetje van je avondje uit!

Hebben jullie een fijne oppas tot jullie beschikking?

Tags: Oppas, Baby, Kindje

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50