Dít is (vaak) zo vervelend om te horen als je zwanger bent 

Dít is (vaak) zo vervelend om te horen als je zwanger bent 

Zodra er een zwangerschapsbuik te zien is, kunnen mensen soms echt de stomste dingen tegen je zeggen. Wat is zo vervelend om te horen als je zwanger bent? 

Is je buik eenmaal zichtbaar als je zwanger bent, dan lijkt het een soort 'go’ voor mensen in je omgeving er iets over te zeggen. Natuurlijk zijn er heel veel opmerkingen goed bedoeld en er zitten ook zeker veel complimenten tussen, maar sommige opmerkingen kunnen op het randje zijn. Mensen hebben dat zelf vaak niet door, maar voor zwangere vrouwen kan het soms vervelend zijn. 

Opmerkingen 

Wat zijn dat dan voor opmerkingen? De HuffingtonPost deed een rondvraag onder zwangere vrouwen. We lichten er een paar uit: 

‘Krijg je geen tweeling?’ 

‘Weet je zeker dat je geen tweeling krijgt?’, ‘Zo, jij staat op knappen!’ of ‘Jij bent zeker heel binnenkort uitgerekend’.  

Sommige vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam, hebben totaal geen behoefte aan opmerkingen waardoor lijkt alsof er wordt gezegd dat je dikker bent dan je eigenlijk zou moeten zijn. Volgens deskundigen kunnen dergelijk opmerkingen ervoor zorgen dat de kans op een eetstoornis en onzekerheid over je lichaam groter wordt. 

Ook kan de opmerking over een tweeling krijgen zeer pijnlijk zijn als je vroeg in een zwangerschap één van een tweeling bent verloren. 

‘Zou je dat nu wel eten?’ 

Niets zo vervelend als je iets wilt eten en iemand anders moet commentaar leveren op wat je aan het eten bent. De meeste zwangere vrouwen weten heel goed wat gezond is voor zichzelf en hun ongeboren baby. Dus opmerkingen hierover kun je het beste voor je houden. 

‘Dat wordt een tekort aan slaap!’ 

Goed bedoeld van ervaringsdeskundigen, maar opmerkingen over ernstig slaaptekort als de baby er is, zorgt alleen maar voor stress bij zwangere vrouwen. Want zeg nou zelf: het wordt sowieso al lastig om lekker te slapen aan het eind van je zwangerschap en als je je dan ook nog druk maakt dat je daardoor moe aan het moederschap gaat beginnen, is écht niet fijn. 

Welke opmerking vond jij vervelend om te horen toen je zwanger was?

Lees ook:

Bijna even ver zwanger, andere buik
48-jarige actrice Hilary Swank laat trots haar zwangere buik zien

Bron: HuffingtonPost 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50