Déze dingen kan je partner meenemen als je in het ziekenhuis gaat bevallen

Déze dingen kan je partner meenemen als je in het ziekenhuis gaat bevallen

Als hoogzwangere heb je vast al een vluchtkoffer klaar staan als je zwanger bent, maar stel dat je stel en sprong naar het ziekenhuis moet, wat is handig voor je partner zelf om mee te nemen?

Ben je van plan om in het ziekenhuis te bevallen dan heb je je vluchtkoffer al lang en breed klaar staan als je zo'n 34 weken zwanger bent. Maar ook als je thuis wilt bevallen en je moet om een of andere reden plotseling naar het ziekenhuis, dan is een vluchtkoffer rond je 34e week zwangerschap klaar hebben staan, aan te raden.

Partner

Maar hoe zit het met je partner? Ook die heeft een aantal dingen nodig als je stel op sprong naar het ziekenhuis moet en er is geen tijd om even heen en weer naar huis te gaan om het een en ander te halen. Dus ook voor je partner is het handig om al een tas met handige spullen klaar te hebben staan.

Vluchtkoffer partner

Déze spullen moet je dan zeker niet vergeten:

  • Iets te eten: mueslirepen, chocolade, drop, crackertjes. Als je 's nachts stel op sprong naar het ziekenhuis moet en je hebt nog niet gegeten dan is de kans dat je flauwvalt aanwezig. En dat is nu net niet wat je wilt. Dus neem je favoriete mueslireep of andere favoriete snacks om te voorkomen dat je het moment suprême mist.
  • Iets om te doen: soms duurt een bevalling toch langer dan je denkt, dus neem wat mee om te doen. Een boek, een spelletje. Of zorg dat je wat afleveringen van je favoriete serie of een film hebt gedownload om te voorkomen dat je je niet verveelt als er rustige momenten zijn.
  • Maak het jezelf ook zo comfortabel nodig. Neem bijvoorbeeld een goed kussen mee, want een uitgeruste partner is heel belangrijk!

Heb jij nog tips voor een partner om klaar te hebben staan in zijn/haar 'vluchtkoffer’?

Lees ook:

Je vluchttas inpakken: vergeet deze dingen niet
Ik ga bevallen en neem mee...KAUWGOM!

Bron: TheBump.com
Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50