Dromen over zwanger zijn: dít betekent het!

Dromen over zwanger zijn: dít betekent het!

Dromen zijn altijd een raar fenomeen. In je droom kun je namelijk de gekste dingen meemaken en is de kans groot dat je mensen ontmoet die je in het echte leven helemaal niet kent. Dromen over zwanger zijn is geen uitzondering. Wat betekent zo'n droom nou eigenlijk? 

Voor de hand liggend 

Een voor de hand liggende betekenis is het feit dat je hoopt dat je zwanger wordt. Als jij in het dagelijks leven een kinderwens hebt, is de kans groot dat jouw onderbewustzijn hier in de nacht mee aan de gang gaat. 

Bang 

Het kan ook zijn dat je bang bent voor een zwangerschap en alles wat erom heen zit. Misschien heb je al kinderen of wil je ze echt niet. Jouw onderbewustzijn is hier dan mee bezig en kan ervoor zorgen dat je in een nachtmerrie beland. Geen zorgen, want een droom is maar een droom! 

Verandering 

Een grote verandering in je leven kan een trigger zijn voor heftige dromen. Heb je een nieuwe baan, ben je recent getrouwd of lig je in een scheiding? Wat het ook is, jouw brein ziet dit als een grote verandering en de zwangerschap in je dromen kan gelijk staan aan een van deze situaties. 

Het toilet 

Het klinkt misschien een beetje raar, maar dromen over zwangerschap kan betekenen dat je moet plassen. Als je blaas vol zit, krijgt je brein een seintje dat je moet plassen. Grote kans dat je dus een sprintje moet trekken naar de wc! 

Wat was jouw gekste droom ooit? 

Lees ook

10 kinderkamers om van te dromen
Slaap van invloed op vruchtbaarheid

Bron: Vriendin

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50