Slaap van invloed op vruchtbaarheid

Slaap van invloed op vruchtbaarheid

Het is voor het eerst aangetoond dat je slaapgedrag van invloed is op hoe snel je zwanger kunt worden. Zo is het voor de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen heel goed als je genoeg slaap krijgt en als je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat.

De universiteit van Miami heeft de gegevens van bijna 3.000 mannen bestudeerd en daaruit kwam naar voren dat het percentage testosteron met 1,5 daalt voor elk uur slaap dat je te weinig hebt. Testosteron is belangrijk voor de vruchtbaarheid van mannen. Nu is voor het eerst aangetoond dat slaap ook een verband kan hebben met de hoeveelheid testosteron net als overgewicht, alcoholgebruik en roken.

Maar te weinig slaap is volgens de onderzoekers wel een belangrijke factor aangezien volgens hen slaaptekort erger is dan het drinken van een biertje.

Lees ook:
BabyBytes-ovulatiekalender: wanneer ben ik het meest vruchtbaar?

Onderzoek

Volgens de onderzoekers is het voor mannen die te weinig testosteron hebben belangrijk om meer te slapen om het level van dit hormoon te herstellen. Toch moet er nog meer onderzoek worden gedaan, want uit het onderzoek kan niet worden gezien waarom minder slaap het testosteron gehalte laat dalen.

Rond dezelfde tijd naar bed

Een ander onderzoek van de Washington Universiteit in St. Louis toont aan dat vrouwen die zwanger proberen te worden, eerder zwanger worden als ze rond dezelfde tijd naar bed gaan dan vrouwen die op onregelmatige tijden naar bed gaan.

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50