Door dit te drinken kun je een paar zwangerschapscomplicaties voorkomen

Door dit te drinken kun je een paar zwangerschapscomplicaties voorkomen
  • in Voeding
  • 0
  • 653
  • 30/05/2023

De kans op zwangerschapscomplicaties als vroeggeboorte en pre-eclampsie kan een stuk kleiner worden gemaakt door melk te drinken. Maar... daar zit wel een aantal voorwaarden aan vast.

Voor het onderzoek, dat gepubliceerd is in het medisch wetenschappelijk tijdschrift BMJ Open, is gekeken naar data van 70.000 zwangere vrouwen uit Noorwegen die hebben meegewerkt aan een grootschalig moeder-kind onderzoek.

Melk drinken

Het bleek dat het drinken van melk de kans op een vroeggeboorte en pre-eclampsie kan verkleinen. Maar het gaat niet om de gewone melk, nee, de melk moet wel probiotica bevatten, zoals bijvoorbeeld melkkefir. Bovendien hangt het er ook vanaf wanneer je deze melk drinkt.

Probiotica melk

Drink je de probiotica melk vroeg in je zwangerschap dan kun je de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Drink je de melk in je laatste trimester dan kun je de kans op pre-eclampsie verkleinen. Eigenlijk komt het erop neer dat je de probiotica melk tijdens je hele zwangerschap zou moeten drinken om de genoemde zwangerschapscomplicatie te voorkomen.

Probiotica supplementen

Uit andere onderzoeken blijkt echter dat er niet genoeg bewijs is dat het innemen van probiotica supplementen tijdens je zwangerschap hetzelfde effect heeft op zwangerschapscomplicaties als vroeggeboorte. Soms worden de supplementen ook afgeraden omdat ze van ingrediënten kunnen verschillen. Dus als je geen liefhebber bent van melkproducten, maar toch probiotica supplementen wilt innemen, neem eerst contact op met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog om dit te overleggen.

Lees ook:

Lezeressen vertellen over hun zwangerschapsvergiftiging
Wanneer is een baby prematuur?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50