Dit zijn de redenen waarom je als ouder kan aankomen in gewicht

Dit zijn de redenen waarom je als ouder kan aankomen in gewicht

Er zijn veel succesvolle ouders die veel voor elkaar krijgen. Ze zijn geweldig voor hun kinderen, hebben goede banen, onderhouden een fijn sociaal leven en daarnaast bewegen ze ook nog eens voldoende. Dit gaat hen allemaal goed af, maar wat hen minder goed afgaat is in balans blijven. Met de komst van kinderen nemen de kilo’s toe. Herkenbaar?

Maar hoe kan dit dan toch? Los van het feit dat we een dagje ouder zijn zijn er genoeg andere factoren die ons laten aankomen in gewicht. Dit zijn een aantal simpele maar kloppende redenen:

Ontbijt overslaan

Nu je kinderen hebt lukt het je misschien niet altijd meer om zelf ook nog te ontbijten. Voor de komst van de kinderen ontbeet je wel. Het overslaan van je ontbijt kan ervoor zorgen dat je gedurende dag meer eet. En dat betekent vaak dat er wat extra’s kilo’s op de weegschaal te zien zijn.

Koolhydraten laten staan

Als men wil afvallen laten we vaak de koolhydraten staan. En zodra er wat kilo’s af zijn worden de koolhydraten weer volop gegeten. Balans is the key. Er is niks mis met goede koolhydraten, dus die zou je ook niet hoeven laten staan. Zorg dat je het welbekende jojo-effect de baas bent.

Snacken met de kids

Het is natuurlijk heerlijk om je kinderen van snackjes te voorzien, maar het is niet altijd even gemakkelijk om zelf niet mee te snacken. Gezonde snacks zoals paprika’s, komkommers en tomaatjes zijn natuurlijk prima, maar vaak komen er ook koekjes en dergelijke bij kijken.

Onszelf in de avond belonen

Na een lange dag is het heerlijk om op de bank te ploffen en om een zak met lekkers open te trekken. Veel mensen belonen zichzelf door middel van eten. Ze belonen zichzelf voor de lange dag, een prestatie of ze eten simpelweg omdat ze overdag niet voldoende gegeten hebben. Probeer dus altijd gebalanceerd te blijven!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50