Dit zijn de leuke kanten van zwanger zijn!

Dit zijn de leuke kanten van zwanger zijn!

Misselijkheid, vermoeidheid, maagzuur, last van je bekken… Over zwangerschapskwaaltjes raken we soms niet uitgepraat. Maar zwanger zijn is niet alleen maar kommer en kwel. Er zijn ook leuke kanten aan zwanger zijn!

Het gevoel voordat je dat grote geheim onthult

Je loopt met een stralende lach rond, maar wilt er eigenlijk nog niets over zeggen: dat je zwanger bent! Dat gevoel dat is toch geweldig! Jij weet iets groots, iets moois, iets geweldigs, en de rest van de wereld weet nog van niets. Dat is even genieten!

Lees ook:
Als je ongelukkig bent tijdens je zwangerschap

Dik haar, sterke nagels

Ik weet niet hoe het met jou zat, maar tijdens mijn zwangerschap was ik ineens in het bezit van een dik, glanzend haar én sterke nagels! Nu heb ik eigenlijk al een bos haar, maar op de een of andere manier zat het tijdens mijn beide zwangerschappen veel beter. En die glans!

Ook mijn nagels waren nu eens niet constant aan het splijten. Ze waren super sterk en soms moeilijk om doorheen te komen met een nagelschaartje. Maar mij hoorde je niet klagen. En dat allemaal door de zwangerschapshormonen!

Betere seks

Misschien heb je er in het eerste trimester absoluut geen behoefte aan seks, omdat je verschrikkelijk moe of kotsmisselijk bent. Maar in het tweede trimester voel je je door de aanmaak van extra testosteron verleidelijker dan ooit. En hallo: die borsten die een maatje groter… Daar moet je toch iets mee doen;-) ?

Aardige mensen

Wat kunnen onbekende mensen ineens aardig voor je zijn. Zo maar opstaan in het openbaar vervoer. Of vragen of je je goed voelt en of je zwangerschap goed verloopt. Of dat mensen om je heen eerder op te staan om even je kopje thee van het aanrecht te pakken omdat je die vergeten was mee te nemen.

Goed excuus voor een middagslaapje

Tijdens mijn eerste zwangerschap moest ik me er echt toe zetten om mijn rust te nemen. Vond ik eerlijk gezegd zonde van mijn tijd. Maar bij mijn tweede zwangerschap heb ik het ervan genomen. Ook omdat je misschien weet wat je te wachten staat. Als mijn oudste bij de opvang was, kroop ik nog even mijn bed in om eens flink ‘uit te rusten’.

Wat vond jij het leukste aan jouw zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50