Dit zijn de beste vakantieplekken voor jou en je gezin!

Dit zijn de beste vakantieplekken voor jou en je gezin!

Als je nog jonge kinderen hebt die niet vastzitten aan een leerplicht, zijn er heel veel voordelen. Zo kun je op vakantie voor een klein budget én kun je warme landen bezoeken zonder dat de temperatuur je uit je tent brandt. Maar waar ga je naartoe? Wij hebben de beste vakantieplekken voor jou en je gezin op een rij gezet.

De beste vakantieplekken voor gezinnen met een baby

De Canarische eilanden

Deze reizen zijn wel een paar uurtjes vliegen (4,5 uur), maar als je goed voorbereid bent, komt dat goed. De Canarische eilanden liggen onder de evenaar, wat betekent dat het daar in het najaar nog heerlijk warm is (ongeveer 24 graden!). Ook heb je nog verschillende opties wat betreft de eilanden. Houd je van wat meer afwisselingen op een groter eiland? Dan raden we je Tenerife aan. Of ben je juist een strandliefhebber? Ga dan naar Gran Canaria. Er zijn nog vijf andere eilanden, elk met zijn eigen charme.

Griekenland

Ook de Griekse eilanden zijn in het voorjaar en najaar een aanrader voor gezinnen met een baby. Met temperaturen tussen de 18 en 31 graden is het prima te doen, ook voor jonge kinderen. De beste ‘baby’ eilanden zijn onder andere: 

  • Kos: dit eiland is een perfecte plek voor jou en je baby! Het eiland is een klein eiland, met gezellige stadjes vol met historie. Het is 3,5 uur vliegen, wat meevalt. Op Kos zijn ze op dol op baby’s en hebben de meeste hotels en restaurants alle nodige voorzieningen. Ook in de supermarkten zijn alle benodigdheden te vinden voor je kleintje. 
  • Corfu: Corfu staat bekend als een heel groen eiland met mooie stranden, en natuurlijk het allerbelangrijkste: het eiland is zeer kindvriendelijk. Je bent er binnen 3 uur met het vliegtuig. De beste maanden om hierheen te gaan zijn juni of augustus, dan is het niet te druk of te warm. Het eiland heeft ook mooie bezienswaardigheden, die ook goed te doen zijn samen met je kleintje. De afstanden zijn namelijk niet groot, waardoor je nooit langer dan 2 uur onderweg bent. Daarnaast vind je in de supermarkten alles wat je nodig zou hebben.
  • Samos: in slechts 3 uur en 25 minuten vliegen, land je op dit babyvriendelijke eiland. De tempraturen zijn heerlijk in de nazomer. Ook met afstanden is dit eiland prima te doen, er zijn mooie stranden  en gezellige steden te zien. Wat wel belangrijk is om te weten is dat de meeste eilanden kiezelstranden zijn.  Voor de rest zijn er op dit eiland alle benodigdheden te vinden voor de kleine spruit. En wat ook een pre is, is dat de bewoners op dit eiland dol zijn op baby’s.

Oostenrijk

Mocht je toch een iets koeler land willen met een schone lucht? Dan is Oostenrijk de perfecte spot. Dit is de plek als je houdt van heerlijke wandelingen, rustige meertjes of lekker fietsen door de bergen. En door de schone lucht en talloze ‘babyproof’ uitstapjes, is dit een fijn land om even er tussen uit te zijn.

De beste vakantiebestemmingen voor je peuter

Valkenburg

Liever in ons eigen kikkerlandje blijven, maar toch even ertussenuit? In Valkenburg heb je veel aanbod: kastelenwandeling, een sprookjesbos, Het Mergelrijk en nog veel meer. Als je toch even een uitstap wilt maken naar onze zuiderburen, is dat prima te doen, binnen 20 minuten zit je in België.

Portugal

Wil je graag een zon-zee-strand-vakantie, maar wil je iets anders dan een Spaanse of Franse camping? Portugal is een prachtig land met prima aanbod aan (kleine) campings. Als je je camping zoekt in de buurt van Lissabon of Porto, heb je een heerlijke combinatie van een strandvakantie en toch een klein stedentripje erbij. Met vliegen ben je er binnen 2,5 tot 3 uur (ligt eraan waar je naartoe vliegt). Met de auto doe je er 21 uur over, Dat is misschien net even te lang voor je peuter (en voor jezelf), dus een overnachting in Frankrijk of Spanje is aan te raden.

Kroatië

Kroatië is een ideale plek voor kinderen. Met 2 uur vliegen of ongeveer 16 uurtjes met de auto is het een prima bestemming! Dit land zit vol met attractieparken. Kroatië heeft ook prachtige stranden, wel opgelet: het land heeft vooral kiezelstanden dus waterschoentjes zullen zeker niet overbodig zijn.

Deze vakantiebestemmingen zijn perfect voor kleuters

Turkije 

Dit land is lekker warm en heeft prima aanbod met all-inclusive resorts, wat ook betekent dat er genoeg entertainment is voor je kleuter. Daarnaast zijn er veel waterparken en prachtige steden te zien.

Duitsland

Geen zin om al te ver te reizen met je kleintje? Onze oosterburen hebben heel veel aanbod! Ten eerste heb je in Duitsland veel attractieparken, maar je hebt ook prachtige natuur. Een van de topplekken in Duitsland voor jou en je kleuter is Het Zwarte Woud. Dit is een afwisselende bestemming. Hier heb je een heuvel/bergachtige omgeving waar je lekker kan wandelen, maar je hebt ook verschillende waterparken en genoeg leuke stadjes.

Sicilië, Italië 

Het land van pizza’s en pasta’s is waarschijnlijk wel bekend. Maar het eiland waar de laars van Italië tegen schopt, Sicilië, wordt nog vaak over het hoofd gezien. Ten eerste is het heerlijk warm en heeft het mooie stranden. Daarnaast heb je genoeg activiteiten, zoals een vulkaan (Etna) bezoeken, pret- en waterparken, en prachtige steden vol historie. Ook zijn er genoeg campings op het eiland, wat het leuk maakt om ook een dagje ‘thuis’ te blijven. De vliegtijd van Amsterdam naar Sicilië is ongeveer 2 uur en 45 minuten, prima te doen!

Slovenië

Dit Oost-Europese land heeft een schitterende natuur. Er valt genoeg te beleven met je kleuter. Breng een bezoek aan de grotten van Psotojna waar je eerst met een treintje een rit van ongeveer vier kilometer de grot in rijdt en daarna een wandeling van een kleine twee kilometer maakt. Breng een bezoek aan het Nationaal park Triglav. Vooral de hoofdstad Ljubljana is heel erg populair en vol met activiteiten.
Dit land kan je bezoeken met auto of vliegtuig. Met de auto ben je ongeveer 14 uur onderweg. Je rijdt door Duitsland en Oostenrijk waar een tussenstop of een overnachting zeker de moeite waard om meer te zien van die landen. Met het vliegtuig ben je bijna 2 uur onderweg, prima te doen dus!

Wat is jouw ideale vakantiespot?

Lees ook:

De eerste keer op vakantie met je baby: hoe pak je dat aan?
Stewardess geeft tips over kinderen vermaken in het vliegtuig

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Ik mis Scandinavië in dit verhaal, jammer.

  • Sharon

    Stomme vraag, maar waarom overromantiseren we buitenlandvakanties zo intens?

    Terwijl we in Nederland ook enorm mooie plekken hebben!

  • Lady-Whistledown

    Valkenburg (Limburg) wordt genoemd en daar moeten we het mee doen. Eigenlijk zijn alle Europese landen uitermate geschikt voor een gezinsvakantie, uiteraard inclusief Nederland.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50