Ai: Zo weinig vrouwen zijn nog tevreden met seksleven na bevalling

Ai: Zo weinig vrouwen zijn nog tevreden met seksleven na bevalling

Het laatste wat er in je opkomt als je met drie uur slaap de hele dag zit te voeden en luiers verschoont met een tiental hechtingen down under? Seks. Logisch. Komt het ooit nog goed met je libido? Ongetwijfeld. Maar uit onderzoek van het MAMMI-onderzoekcentrum in Ierland blijkt dat dit wel nog even kan duren…

Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat kinderen krijgen een enorme impact heeft op je leven. Veelal zijn ze verrijking, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn ook bepaalde dingen in je leven waar het een negatief effect op kan hebben: je vrijheid, je vrije tijd en je nachtrust bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van je seksleven? De impact hierop lijkt ook groot, blijkt uit onderzoek. 

Want slechts 1 op de 4 vrouwen is nog tevreden met haar seksleven een jaar na de bevalling. Nu kun je denken dat deze vrouwen wellicht ook niet tevreden waren vóór de komst van hun kind(eren), maar dat is voor de grote meerderheid niet zo. Want meer dan 50% van de 1500 vrouwen die deelnamen aan dit onderzoek, was voor de bevalling ‘erg tevreden’ over haar seksleven. Een jaar na de geboorte daalde dit percentage tot een schamele 24%.

Frequentie
Meer dan de helft (54%) van de geënquêteerde vrouwen had één tot twee keer per week seks voordat zij kinderen kreeg. Dit percentage daalde tot 41% een jaar na de bevalling. De frequente verschuift gemiddeld naar één à twee keer per maand zo lijkt het, want het percentage vrouwen dat zo weinig de koffer induikt, steeg namelijk van 14% naar maar liefst 51%.

Niet in the mood
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat meer dan een kwart (26%) van de vrouwen drie tot vier maanden na de bevalling nog steeds geen zin heeft om samen in de lampen te hangen. Dat cijfer neemt (gelukkig) wel af na een jaar na de bevalling. Het slechte nieuws? 10% van de vrouwen heeft dan nog steeds geen zin.

Wanneer weer de horizontale tango dansen?
Er is geen algemene gezondheidsrichtlijn over hoe lang je moet wachten met seks na de geboorte. Veel dokters adviseren om zes weken te wachten. Het belangrijkste is dat jullie je er beiden goed bij voelen. Eén tip: wacht wel tot de postnatale bloedingen gestopt zijn; dit verhoogt namelijk het risico op infecties.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Nina

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • link

    Haha voor mij gelukkig niet herkenbaar! Bij ons is ons seksleven alleen maar beter geworden! Was altijd heel onzeker over mijn lichaam etc. Ondanks dat mijn man en ik al zolang samen waren, maar na de bevallingen was alle schaamte weg...Hij had nu wel echt alles gezien en was nog steeds net zo lief voor me in bed...dat maakte het voor mij op de een of andere manier veel makkelijker om ook in bed open te staan voor een beetje nieuwe spanning ;-)

  • seilram

    Ik nu ook ja.... maar had heel veel pijn bij het vrijen in het begin. Dus moest echt door de pijn heen in het begin... dus kan me in dit artikel heel goed inleven

  • MamaVan-Jadey

    Nou hier totaal geen last van!! Twee kindjes een van bijna drie en de ander bijna 3 maanden. Maar hebben nog evenveel seks als voorheen!! Toch zeker 3/4 keer per week

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50