Ai: Zo weinig vrouwen zijn nog tevreden met seksleven na bevalling

Ai: Zo weinig vrouwen zijn nog tevreden met seksleven na bevalling
  • in Relaties
  • 3
  • 6405
  • 11/04/2016

Het laatste wat er in je opkomt als je met drie uur slaap de hele dag zit te voeden en luiers verschoont met een tiental hechtingen down under? Seks. Logisch. Komt het ooit nog goed met je libido? Ongetwijfeld. Maar uit onderzoek van het MAMMI-onderzoekcentrum in Ierland blijkt dat dit wel nog even kan duren…

Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat kinderen krijgen een enorme impact heeft op je leven. Veelal zijn ze verrijking, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn ook bepaalde dingen in je leven waar het een negatief effect op kan hebben: je vrijheid, je vrije tijd en je nachtrust bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van je seksleven? De impact hierop lijkt ook groot, blijkt uit onderzoek. 

Want slechts 1 op de 4 vrouwen is nog tevreden met haar seksleven een jaar na de bevalling. Nu kun je denken dat deze vrouwen wellicht ook niet tevreden waren vóór de komst van hun kind(eren), maar dat is voor de grote meerderheid niet zo. Want meer dan 50% van de 1500 vrouwen die deelnamen aan dit onderzoek, was voor de bevalling ‘erg tevreden’ over haar seksleven. Een jaar na de geboorte daalde dit percentage tot een schamele 24%.

Frequentie
Meer dan de helft (54%) van de geënquêteerde vrouwen had één tot twee keer per week seks voordat zij kinderen kreeg. Dit percentage daalde tot 41% een jaar na de bevalling. De frequente verschuift gemiddeld naar één à twee keer per maand zo lijkt het, want het percentage vrouwen dat zo weinig de koffer induikt, steeg namelijk van 14% naar maar liefst 51%.

Niet in the mood
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat meer dan een kwart (26%) van de vrouwen drie tot vier maanden na de bevalling nog steeds geen zin heeft om samen in de lampen te hangen. Dat cijfer neemt (gelukkig) wel af na een jaar na de bevalling. Het slechte nieuws? 10% van de vrouwen heeft dan nog steeds geen zin.

Wanneer weer de horizontale tango dansen?
Er is geen algemene gezondheidsrichtlijn over hoe lang je moet wachten met seks na de geboorte. Veel dokters adviseren om zes weken te wachten. Het belangrijkste is dat jullie je er beiden goed bij voelen. Eén tip: wacht wel tot de postnatale bloedingen gestopt zijn; dit verhoogt namelijk het risico op infecties.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Nina

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50