Dít vinden vaders het meest verrassend aan het vaderschap

Dít vinden vaders het meest verrassend aan het vaderschap
  • in Vaders
  • 0
  • 3063
  • 03/09/2021

Moeders dragen (meestal) 9 maanden lang een kindje in hun buik. Vaders moeten tot de geboorte geduldig afwachten. Er is een aantal dingen die zij verwachten van het vaderschap. Maar zo er zitten ook heel wat verrassingen tussen!

Dit vinden vaders het meest verrassend aan het vaderschap:

Hoe belangrijk vaderschapsverlof is

Vaderschapsverlof is meestal maar van korte duur. Het vliegt voorbij voordat je het weet, daarom is het fijn om langer verlof op te nemen (indien dit kan natuurlijk). In deze periode kunnen jullie namelijk samen te werk gaan als een team en allebei van deze speciale kraamtijd genieten. 

Dat de bevalling zo lang duurt

Dit geldt natuurlijk niet voor alle bevallingen, maar veel bevallingen zijn van lange duur. Vaders denken vaak dat het zo snel gaat als in de films, maar dit is lang niet altijd het geval. Van het begin tot het einde (breken van de vliezen, naar het ziekenhuis, persen en bevallen), dit duurt lang!

Hoe erg het is om je vrouw pijn te zien hebben tijdens de bevalling

Dit kunnen veel mannen zich van te voren niet indenken. Maar het is behoorlijk pittig om je geliefde zo te zien lijden. Ze voelen zich vaak nog ellendiger omdat ze vrijwel niks kunnen doen. Veel meer dan je hand vast houden en je toespreken met bemoedigende en lieve woorden zit er vaak niet in. 

Lees ook: 
Zo wordt de kwaliteit van zijn zaadcellen optimaal

Dat ze per direct verbonden zijn met het kindje

Als een vrouw zwanger is draait het snel al allemaal om haar, de partner blijft wat dit betreft een beetje achter. Maar zodra de baby geboren is en in de armen van de man ligt voelt hij per direct enorm veel liefde. Voor veel mannen begint het hechte gevoel dan echt pas. 

Dat borstvoeding veel tijd in beslag neemt

Veel mannen hebben vooraf geen flauw benul dat borstvoeding zoveel tijd in beslag neemt. In 24 uur is het normaal om 8 tot 12 keer borstvoeding te geven, en dit gaat meestal de eerste 6 tot 8 weken zo. Mannen kunnen wat dat betreft niet helpen maar ze kunnen ons wel helpen door dingen voor ons te doen. Denk aan: eten maken, opruimen en luiers verschonen ;).

Dat je blijkbaar ook zonder slaap kunt functioneren

Aan slapeloze nachten zullen jullie beiden niet ontkomen. Dit hoort er nu eenmaal bij, maar dit kunnen jullie aan. Het leek voorheen een onmogelijke opgave om alles als van ouds te blijven doen maar oefening baart kunst. En dat gaan jullie aan de levende lijve ondervinden! 

Wat vindt jouw partner het meest verrassende aan zijn nieuwe rol als ouder?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50