Dít verhaal bewijst het: het is écht niet erg om hulp te vragen

Dít verhaal bewijst het: het is écht niet erg om hulp te vragen

Je bent alleenstaand en je krijgt een drieling. Dat is best pittig, kan Hayley Arsenault je vertellen. Via Facebook deed ze een oproepje voor hulp. Gelukkig maar, want dat leverde heel veel lieve mensen om haar en haar drieling heen op.

Toen ze net thuis was met haar drieling, Hogan, Rylan en Finn, kreeg ze hulp van haar moeder die een paar weken vrij had genomen van haar werk om haar dochter bij te staan. Maar toen haar moeder weer aan de slag moest, realiseerde Hayley zich dat ze nog steeds behoefte had aan extra hulp. Ze besloot een oproep te doen op Facebook.

“Ik verwachtte wel wat respons, maar het aantal reacties was overweldigend. Ik maakte een weekschema en vrijwilligers konden dan zelf intekenen.”

Lees ook:
Vader probeert drieling en peuter aan te kleden

Grootmoeders

Drie van de vrijwilligers zijn de zussen en grootmoeders Jenny MacDougall, Alice Mokler en Anita Arsenault (geen familie). Anita is zelfs een gediplomeerd verpleegkundige. Alle drie wilden ze maar al te graag een handje helpen met de drieling. Op de woensdag wisselen ze elkaar af.

MacDougall: “Ik zie het niet als werk. Voor mij is het een geschenk om hier te zijn. We kletsen wat, vergelijken de baby’s met elkaar. Ik geniet van elke minuut.”

Nu, een paar maanden verder, zijn de drie grootmoeders nog altijd betrokken bij het leven van Hayley en haar drieling. "Elke woensdagochtend komt een van de oma’s en dan kan ik afspraken gaan, slapen of bijkletsen met vriendinnen.”

Vraag om hulp!

Door haar verhaal te delen hoopt Hayley dat andere moeders worden gestimuleerd om hulp te vragen. Hayley vindt het belangrijk om niet bang te zijn of je schuldig te voelen door hulp te vragen. “Als moeder moet je ook voor jezelf zorgen, zodat je goed voor je kinderen kunt zorgen.”

Heb jij veel hulp gekregen uit jouw omgeving of misschien zelfs van vreemden toen je baby was geboren?

Bron: Parents.com, Foto's: Hayley Arsenault

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Talv

    Dit is een oud artikel..... heeft al eens eerder online gestaan.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50