Dit is waarom seks tijdens de zwangerschap heel anders aanvoelt

Dit is waarom seks tijdens de zwangerschap heel anders aanvoelt
  • in Relaties
  • 0
  • 2306
  • 24/10/2019

Als je zwanger bent verandert er natuurlijk van alles. Je hormonen, je lichaam, je gevoel, je relatie en je uiterlijk. Maar dat is niet het enige wat tijdens de zwangerschap verandert, seks voelt namelijk ook heel anders aan.

 Sommige vrouwen verliezen geheel hun libido terwijl andere juist heel veel zin hebben in seks. Het verschilt dus enorm per persoon, maar onderstaande dingen verschillen eigenlijk niet van elkaar:

Orgasmes zijn anders

Als je zwanger bent kan het zomaar zo zijn dat je orgasmes intenser zijn. Als je een orgasme hebt trekken de spieren in je baarmoeder en omliggende spieren krachtig aan. Indien je zwanger bent voel je dit nog heftiger.  

Glijmiddel gebruiken

Omdat je hormoonhuishouding zo anders is kan het zijn dat je vagina minder vochtig is. Als je glijmiddel gebruikt voorkom je dit probleem. Als de baby er is en je lichaam langzaam weer terugkeert naar haar oude staat is dit waarschijnlijk niet meer nodig.

Verschillende standjes

Naarmate je langer zwanger bent zul je moeten variëren in standjes. Niet alles is meer mogelijk of even fijn als eerst. Je buik zit wellicht in de weg of je krijgt last van je bekken en je rug. Je zult waarschijnlijk eerder kiezen voor standjes waarbij je beter kunt ontspannen.

Verschillend libido

Over het algemeen is de libido over de gehele zwangerschap lager dan normaal. De verschillen zijn natuurlijk enorm persoonlijk en de fases in de zwangerschap zijn dit ook. Intiem zijn gaat over meer dan alleen seks, dus dat scheelt!

Was de seks ook anders voor jou toen je zwanger was?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50