Dít is waarom de vrijmarkt perfect is voor het kopen van kinderspullen 

Dít is waarom de vrijmarkt perfect is voor het kopen van kinderspullen 

Wist je dat Koningsdag niet alleen een dag vol feest, gezelligheid en lekker eten is, maar dat het jouw kans is om op een goedkope manier aan baby- en kinderspullen te komen?Want de vele vrijmarkten zijn superhandig om jouw tweedehands parels te scoren, vooral voor je baby of peuter. 

Op de vrijmarkt worden tweedehands (en af en toe zelf nieuwe) spullen verkocht. Er worden veel kinderspulletjes aangeboden waar jij goed gebruik van kan maken. Wat kun je voor superhandige spullen kopen? 

Kinderkleding

Ten eerste is kinderkleding superhandig om te scoren. De kinderkleertjes vliegen je om de oren op een vrijmarkt als koningsdag. Hier kan je goed van profiteren en als je goed zoekt vind je vaak nog kleding van goede kwaliteit of van mooie merken. Kinderen groeien zo snel uit hun kleertjes dat het bijna zonde is om elke keer opnieuw kleding bij te kopen. Mooi meegenomen als je het voor een klein prijsje kan vinden op de vrijmarkt. 

Speelgoed 

Ook is speelgoed perfect om op een vrijmarkt te kopen. Je kan samen met je kindje kijken wat hij of zij leuk vindt. Dit is een perfecte gelegenheid om een keer iets nieuws te proberen. Zo ben je niet al te veel geld kwijt en heeft je kind weer iets nieuws om mee te spelen. Kijk wel altijd even of het speelgoed nog schoon, compleet én heel is. Niks is vervelender dan een mooie puzzel kopen die incompleet is of speelgoed waarvan onderdelen los zitten waardoor het niet veilig is voor je kind. Een tip is om alvast wat speelgoed in te slaan voor eventuele verjaardagen of feestdagen. Dan heb je het alvast in huis en hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Maak gelijk gebruik van de situatie om je kind met geld om te leren gaan. Heeft je kindje geen centjes meer, dan kan er helaas ook niks meer gekocht worden. 

Spullen voor je uitzet 

Als je nog in verwachting bent kan je ook mooie tweedehands spullen vinden op de vrijmarkt. Denk bijvoorbeeld aan al die dure meubels voor het kinderkamertje of de buggy die je nog zocht. Een vrijmarkt is de ideale plek hiervoor.   

Duurzaam 

Het kopen van tweedehandsspullen is niet alleen fijn voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Door bijvoorbeeld kinderkleding te kopen op de koningsmarkt draag je een steentje bij het verbeteren van de wereld en het stoppen van ‘fast fashion’. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je lekker over de markt loopt, maar het is zeker wel een impactvolle reden om tweedehands te kopen.  

Succes met afdingen en als jezelf (of je kind) een extraatje wilt verdienen, is dit natuurlijk hét moment om zelf op de vrijmarkt te gaan staan! 

Wat heb jij ooit op de vrijmarkt gescoord waar je het meest blij mee was? 

Lees ook:

Musthave speelgoed voor je baby
Vijf dingen van de babyuitzetlijst die ik nooit gebruikt heb

Bron: VlogMama
Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50