Dit is de wetenschappelijke reden waarom het hebben van een tweede kind een goed idee is

Dit is de wetenschappelijke reden waarom het hebben van een tweede kind een goed idee is
  • in Kinderen
  • 0
  • 7177
  • 30/11/2019

Er zijn veel mensen die twijfelen over of zij nog een tweede kindje willen. Ze zijn eigenlijk wel content met een kindje en ze zijn nog niet volledig zeker over de eventuele gezinsuitbreiding. Misschien gaan jullie overstag na het lezen van deze voordelen:

Tweede kindje

Volgens een onderzoek gepubliceerd in de American Academy of Pediatrics, hebben kinderen die gezegend zijn met een broertje of zusje vaak smallere heupen en een lager BMI als zij in groep 3 zitten (of de jaren hiernaar toe).

Kanttekening: kinderen die in groep 3 zaten en daarna pas de geboorte van een broer of zus mee maakten hadden weer kans op overgewicht.

Dus hoe kan dit?

Onderzoekers verklaren dat dit komt doordat ouders de neiging hebben om veranderingen in de levensstijl aan te brengen zodra de tweede baby een feit is. Vaak worden er dan meer gezonde keuzes gemaakt die de rest van het gezin beïnvloeden. De andere reden is uiteraard dat beide kindjes meer lichamelijke beweging krijgen. De leeftijden sluiten mooi op elkaar aan en ze zullen hierdoor eerder geneigd zijn om veel samen te spelen.

Denk jij aan gezinsuitbreiding of houd je het bij een kindje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50