Dit is de wetenschappelijke reden waarom het hebben van een tweede kind een goed idee is

Dit is de wetenschappelijke reden waarom het hebben van een tweede kind een goed idee is

Er zijn veel mensen die twijfelen over of zij nog een tweede kindje willen. Ze zijn eigenlijk wel content met een kindje en ze zijn nog niet volledig zeker over de eventuele gezinsuitbreiding. Misschien gaan jullie overstag na het lezen van deze voordelen:

Tweede kindje

Volgens een onderzoek gepubliceerd in de American Academy of Pediatrics, hebben kinderen die gezegend zijn met een broertje of zusje vaak smallere heupen en een lager BMI als zij in groep 3 zitten (of de jaren hiernaar toe).

Kanttekening: kinderen die in groep 3 zaten en daarna pas de geboorte van een broer of zus mee maakten hadden weer kans op overgewicht.

Dus hoe kan dit?

Onderzoekers verklaren dat dit komt doordat ouders de neiging hebben om veranderingen in de levensstijl aan te brengen zodra de tweede baby een feit is. Vaak worden er dan meer gezonde keuzes gemaakt die de rest van het gezin beïnvloeden. De andere reden is uiteraard dat beide kindjes meer lichamelijke beweging krijgen. De leeftijden sluiten mooi op elkaar aan en ze zullen hierdoor eerder geneigd zijn om veel samen te spelen.

Denk jij aan gezinsuitbreiding of houd je het bij een kindje?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Mama-van-meisje

    Dan moet ik het er bij 1 houden. Dan krijgt mn dochter mischien wel heupen

  • Chudo

    Smallere heupen

    Ik had een heel ander leuk artikel verwacht bij het lezen van de titel, maar dit nooit

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50