Dit is de reden dat je baby zo lekker ruikt (nee, niet door de Zwitsal)

Dit is de reden dat je baby zo lekker ruikt (nee, niet door de Zwitsal)
  • in Baby
  • 2
  • 4096
  • 16/06/2016

Die geur van je baby: het liefst zou je ‘m in een flesje willen doen, er parfum van maken en elke ochtend willen opspuiten. Misschien denk je dat het door de Zwitsal komt waarmee je je kleine wast en insmeert. Maar nee hoor.

Uit onderzoek dat gepubliceerd is in Trends in Cognitive Sciences blijkt dat er een wetenschappelijke reden is waarom jouw baby altijd zo lekker ruikt. De reden heeft te maken met zijn cuteness en overlevingsinstinct. Huh…?

Charmeoffensief
De onderzoekers concluderen dat baby’s lang niet zo ‘onschuldig’ zijn als ze lijken. Zodra ze geboren worden, hebben ze namelijk een charmeoffensief om ervoor te zorgen dat iedereen hen wil beschermen en verzorgen, aangezien ze dit zelf niet kunnen.

Hun lieve bolle wangen, schattige gekir, kleine handjes en dus ook hun geur is een biologische ‘tactiek’ om bij volwassen mensen gevoelens van empathie, liefde en compassie op te wekken. Dit zorgt ervoor dat (vrijwel) niemand een baby iets slechts wil aandoen.

Dat jij dus constant aan je baby wil snuffelen en ruiken, mag je dus nu Moeder Natuur de schuld van geven...

Was/ben jij ook zo gek op de geur van je baby?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: HLN

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50