Dit hebben moeders op hun verlanglijstje staan

Dit hebben moeders op hun verlanglijstje staan

Leuk die feestdagen met al die cadeautjes. Kinderen kruisen ongeveer alles aan in een speelgoedboek en hopen dat ze krijgen wat ze vurig verlangen. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw verlanglijstje? Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben: hier is een verlanglijstje voor moeders.

De perfecte oppas

Ik ben ongeveer 14 oppassen verder. Hoe dat komt? Ik kan de perfecte oppas maar niet vinden. Heb heel veel erg leuke oppassen gevonden hoor, waar iedereen blij mee was. Maar ja, ze worden ouder, krijgen een eigen leven (waarom?!) en gaan andere dingen doen dan oppassen.

Bovenaan mijn verlanglijstje staat dan ook de perfecte oppas, die gezellige dingen doet met mijn kids, die humor heeft, die altijd klaarstaat als we een oppas nodig hebben, die blijft totdat mijn kinderen geen oppas meer nodig heeft.

Lees ook:
Belangrijk: zo verwen je jezelf als drukke moeder

Volumeknop

Als mijn kinderen ergens aan het spelen zijn of uit logeren zijn dan mis ik ze echt verschrikkelijk. Komt ook omdat het dan zo stil is in huis. Als ze eenmaal thuis zijn dan staat de volumeknop standaard op 10. Zelden gaat ‘ie zachter. Dus Sinterklaas of Kerstman, graag een volumeknop die ik af en toe op zacht kan draaien.

Een fee die de was doet

Een fee, een elf, een kabouter. Maakt me niet uit, maar kan iemand anders die constante stroom van vieze kleding weg werken en gestreken en al in de kasten leggen? Ik word er soms zo moedeloos van: heb je een enorme berg was gewassen en gestreken, zit de mand met vuile was weer overvol…

Boodschappen, koken, cadeaus kopen, inpakken, ach, het hele huishouden

Misschien het een soort decembermoeheid, maar als ik na een lange dag werken nog van alles moet doen, dan word ik al moe als ik er alleen maar aan denk. Maar daar schieten we niets mee op natuurlijk, dus ga ik braaf aan de slag. Nu niet denken dat alles op mijn schouders valt hoor, maar ik neem gewoon veel op me, want dan gebeurt het tenminste goed (in mijn overtuiging). Toch wel behoorlijk vermoeiend hoor. Dus als we het al over een cadeau-elf, -fee, of -kabouter hebben. Kan die dan ook de rest van de huishouding op zich nemen? Al is het maar voor een maand…

Hotelovernachting (of drie)

Toen mijn kinderen nog klein waren, fantaseerde ik er stiekem over: een klein koffertje inpakken, de boel de boel laten en een extreem duur hotel boeken met een goed bed. En dan ongeveer drie dagen en nachten achter elkaar slapen totdat ik weer een beetje tot leven zou komen. Als ik wakker zou zijn dan maakte ik ongelimiteerd gebruik maken van roomservice en zapte ik er een eind op los. Wat een fijne fantasie, is eigenlijk ook fijn nu mijn kinderen al wat groter zijn;-). Die gaat ook op het verlanglijstje!

Spenen-in-de-mond-stopper

Mijn kinderen werden huilend wakker als ze ‘s nachts hun speentje niet konden vinden. Om te voorkomen dat ik of mijn man op de grond lagen om dat ding te traceren, kocht ik tien van die lichtgevende dingen en deed er zo’n drie stuks in hun bedje: eentje links, eentje rechts en eentje, boven het hoofd. Probleem was toen bijna opgelost...want vervolgens vielen die dingen links en rechts op de grond. Mijn man was toen zo lief om een soort houten schotje tegen de randen van het bed aan te maken, waardoor de speentjes binnenboord bleven. Toch ging het af en toe mis: dus op het lijstje: een spenen-in-de-mond-stopper die door een Willie Wortel moet worden uitgevonden...

Wat is jouw droomcadeau?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50