Dít hebben moeders voor kerst op hun verlanglijstje staan

Dít hebben moeders voor kerst op hun verlanglijstje staan
  • in Moeder
  • 0
  • 6412
  • 20/12/2023

Parfum, kaarsen, een foute kersttrui, chocolade... Heel leuk als dat op je verlanglijstje voor kerst staat, maar wij kunnen heel veel andere dingen verzinnen waar je misschien veel meer aan hebt! En nee, dat zijn niet die kerstsokken die op de foto staan;-)

Dé perfecte oppas

Mijn zoektocht naar dé perfecte oppas was een hel. Ik heb er ongeveer 16 voorbij zien komen, verschrikkelijk zo veel. Wat  heb ik mijn kids aangedaan... alhoewel: ik moet zeggen dat ze er geen trauma aan hebben overgehouden en nog smakelijk kunnen lachten om die ene oppas die haar eigen kind had meegenomen die niet te handhaven was, of die ene oppas die vier uur lang op dezelfde stoel bleef zitten en geen boe of bah zei, of die oppas die altijd met haar hand voor haar mond aan het kauwen was. Maar goed, dat is weer een ander artikel... Maar zoveel oppassen? Hoe kan dat nou? Er waren gelukkig heel veel leuke en gezellige oppassen, maar ja, ze worden ouder, krijgen een eigen leven (waarom?!) en gaan andere dingen doen dan oppassen.

Ik kan me voorstellen dat heel veel moeders met hetzelfde probleem kampen, dus daarom kis het helemaal geen gek idee om het vinden van de perfecte oppas, die gezellige dingen doet met de kids, die humor heeft, die altijd klaarstaat als een oppas nodig is, en die blijft totdat de kinderen geen oppas meer nodig hebben, bovenaan het verlanglijstje staan!

Volumeknop

Als mijn kinderen ergens aan het spelen waren of uit logeren dan miste ik ze echt verschrikkelijk. Kwam ook omdat het dan zo stil was in huis. Als ze eenmaal thuis waren dan stond de volumeknop standaard op 10. Zelden ging ‘ie zachter. Dus Sinterklaas of Kerstman: een volumeknop die ik af en toe op zacht kon draaien, was zéér welkom geweest!

Een fee die de was doet

Een fee, een elf, een kabouter. Maakt me niet uit, maar kan iemand anders die constante stroom van vieze kleding wegwerken en gestreken en al in de kasten leggen? Nu ze groter worden en gek zijn op het kopen van kleding wordt het alleen maar erger. Ik word er soms zo moedeloos van: heb je een enorme berg was gewassen en gestreken, zit de mand met vuile was weer overvol…

Boodschappen, koken, cadeaus kopen, inpakken, ach, het hele huishouden

Misschien het een soort decembermoeheid, maar als ik na een lange dag werken nog van alles moet doen, dan word ik al moe als ik er alleen maar aan denk. Maar daar schieten we niets mee op natuurlijk, dus ga ik braaf aan de slag. Nu niet denken dat alles op mijn schouders valt hoor, maar ik neem gewoon veel op me, want dan gebeurt het tenminste goed (in mijn overtuiging). Dus als we het al over een cadeau-elf, -fee, of -kabouter hebben. Kan die dan ook de rest van de huishouding op zich nemen? Al is het maar voor een maand…

Hotelovernachting (of drie)

Toen mijn kinderen nog klein waren, fantaseerde ik er stiekem over: een klein koffertje inpakken, de boel de boel laten en een extreem duur hotel boeken met een goed bed. En dan ongeveer drie dagen en nachten achter elkaar slapen totdat ik weer een beetje tot leven zou komen. Als ik wakker zou zijn dan maakte ik ongelimiteerd gebruik maken van roomservice en zapte ik er een eind op los. Wat een fijne fantasie, is eigenlijk ook fijn nu mijn kinderen al wat groter zijn;-). Die gaat ook op het verlanglijstje!

Spenen-in-de-mond-stopper

Mijn kinderen werden huilend wakker als ze ‘s nachts hun speentje niet konden vinden. Om te voorkomen dat ik of mijn man op de grond lagen om dat ding te traceren, kocht ik tien van die lichtgevende dingen en deed er zo’n drie stuks in hun bedje: eentje links, eentje rechts en eentje, boven het hoofd. Probleem was toen bijna opgelost...want vervolgens vielen die dingen links en rechts op de grond. Mijn man was toen zo lief om een soort houten schotje tegen de randen van het bed aan te maken, waardoor de speentjes binnenboord bleven. Toch ging het af en toe mis: dus op het lijstje: een spenen-in-de-mond-stopper die nog door een Willie Wortel moet worden uitgevonden...

Wat is jouw droomcadeau voor kerst?

Lees ook:

5 tips om de feestdagen zo goed mogelijk door te komen
Hoe overleed je het kersdiner met kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50