Dit bedrijf betaalt voor jouw bruiloft, op één voorwaarde…

Dit bedrijf betaalt voor jouw bruiloft, op één voorwaarde…

Iedereen die is getrouwd inclusief trouwfeest weet het: een bruiloft is knéiterduur. Gemiddeld zo’n € 15.000 maar liefst. Wat je daar allemaal wel niet voor had kunnen kopen… Maar… dáár is nu een oplossing voor!

Wil jij graag trouwen inclusief een prachtig feest? Kijk dan eens op Swanluv.com. Dit is een startende onderneming die jou en je verloofde tot $ 10.000 geeft voor je bruiloft. Maar daar staat dus wel wat tegenover, aldus HelloGiggles.com.

De voorwaarde
Als jullie gaan scheiden - of dit nu gebeurt binnen zes maanden of vijftig jaar - zullen jullie het geld terug moeten geven, inclusief rente. Tegen de tijd dat jullie gaan scheiden is de kans groot dat je dit geld écht niet opzij hebt gezet en dit zal dus een flinke aanslag op jullie spaarrekening zijn. Daarbij komen natuurlijk nog de scheidingskosten. Dus weet waar je aan begint...

Het aantal echtscheidingen is gedaald in de afgelopen jaren, volgens de New York Times, maar mede-oprichter Scott Avy gelooft dat het bedrijf winstgevend zal zijn. Avy zegt: 'Het komt allemaal neer op  statistieken. We hebben de juiste kansen.'



Businessmodel
Volgens de website zal Swanluv niet direct profiteren van een echtscheiding. Honderd procent van het geld van de echtscheidingen zal de huwelijkskosten van iemand anders dekken (ze willen daarnaast inkomsten van adverteerders gaan genereren). Hiermee zullen ze iets negatiefs in iets positiefs omzetten, soort van.

Om je aan te melden hoef je alleen maar naar de website te gaan om ‘online te solliciteren’. Wanneer deze is geaccepteerd kun je je bruiloft-fonds ondertekenen en ontvang je je geld. Men kijkt wie ze wel en niet aanvaarden in het programma op basis van ‘online data en algoritme software technologie’. Mmmm… we wisten niet dat algoritmes kunnen raden wie er gaat scheiden en wie niet.

Avy legt de betekenis achter de naam Swanluv en het doel van zijn bedrijf uit tegen The Washington Post. 'Zwanen, die paren voor het leven. Dat is wat we proberen te achterhalen: het recept van het eeuwige huwelijk.' Ze bieden zelfs gratis begeleiding aan aan de koppels. Het promoten van het eeuwige huwelijk is goed, maar het lijkt een béétje tegenstrijdig voor een bedrijf dat zijn geld verdient aan echtscheidingen….

Wat vind jij van dit idee? Zou jij het doen?

Like Babybytes.nl op Facebook en Twitter voor meer van dit soort leuke, herkenbare en mooie artikelen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50